A primit undă verde să supravegheze "Hollywood-ul pitic" de la Cluj

A primit undă verde să supravegheze
Primăria Cluj-Napoca a fost obligată de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), la finalul lunii octombrie, să continue licitaţia pentru achiziţionarea serviciilor de dirigenţie de şantier aferente proiectului cu finanţare europeană care vizează amenajarea unui centrului regional pentru industrii creative pe Dealul Lomb.

Aceasta vine după ce instituţia a decis să anuleze licitaţia organizată în acest sens în septembrie. Unul dintre ofertanţi, Aqua Serv Cluj-Napoca, a contestat hotărârea administraţiei locale clujene şi a obţinut un răspuns favorabil de la CNSC. În consecinţă, primăria a atribuit contractul evaluat la 112.000 de lei societăţii Aqua Serv, la mai puţin de jumătate din valoarea estimată. Criteriul de atribuire după care s-au judecat ofertele a fost preţul cel mai scăzut. Contractul a fost încheiat în 20 decembrie la valoarea de 48.000 de lei. Aqua Serv mai are contracte similare pentru servicii de dirigenţie de şantier cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (89.000 de lei), cu Primăria Bistriţa (94.000 de lei), dar a deţinut şi contractul pentru supravegherea lucrărilor de modernizare a Parcului Central Cluj-Napoca (încheiat pe 68.000 de lei tot cu administraţia locală clujeană).

Primăria nu a deschis, deocamdată, şantierul de amenajarea a centrului pentru industrii creative care cuprinde mai multe hale unde pot fi dezvoltate şi activităţi de producţie cinematografică, aşa cum a explicat instituţia. În prezent municipalitatea se află în fază de evaluare a ofertelor venite de la cele 16 societăţi interesate să contruiască respectivul centru. Potrivit ultimelor date furnizate de Biroul mass media al primăriei la începutul acestei luni, toate cele 16 firme s-au calificat în urma evaluării documentelor depuse, iar comisia de licitaţie urma să deschidă ofertele de preţ (care deocamdată nu au fost făcute publice).

Conform datelor de la Ministerul Finanţelor Publice, Aqua Serv a avut în 2011 o cifră de afaceri de 280.000 de lei şi un profit de 11.057 lei realizate cu trei salariaţi. Potrivit Oficiului Național al Registrului Comerţului, firma e deţinută de Dan Vasile Mureşan (60%) şi de Valeria Mureşan (40%) şi are sediul social pe Calea Turzii.

Comenteaza