A început construirea celui mai modern sediu al unei școli speciale din țară

A început construirea celui mai modern sediu al unei școli speciale din țară

Lucrările de construire a sediului Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI), instituție de învățământ special aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, au debutat și se află în plină derulare.

Cu o valoare de 14,1 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, proiectul european câștigat de forul administrativ județean vizează construirea celei mai moderne școli speciale din țară, care va dispune de dotări unice la nivel național. Lucrările urmează să fie efectuate pe str. Aviator Bădescu nr. 3-5.

Acestea constau în demolarea corpurilor de clădire existente și realizarea pe acest amplasament a unui corp nou, cu trei etaje, modernizarea unuia dintre corpurile actuale și organizarea spațiului exterior, prin amenajarea unui loc de joacă și pentru activități în aer liber, spațiul verde fiind, de asemenea, reamenajat, inclusiv prin replantarea de noi arbori.

Pentru a răspunde cerințelor educaționale actuale, noul sediu al școlii speciale clujene va beneficia, în premieră națională, de o grădină senzorială amplasată pe acoperiș, precum și de un spațiu special destinat hidroterapiei.

Totodată, în vederea asigurării unui act educațional de calitate și la standarde europene, va fi amenajată și o zonă dedicată relaxării și recreerii personalului instituției. Lucrările au un termen de execuție de maximum 24 de luni.

Etichete
Comenteaza