4 milioane de lei pentru finalizarea Turnului Pompierilor. Se caută constructor

4 milioane de lei pentru finalizarea Turnului Pompierilor. Se caută constructor

Primăria a lansat licitaţia pentru finalizarea ''execuţiei de lucrări la obiectivul Revitalizare Turnul Pompierilor, situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Tipografiei nr. 17''.

Contractul este de 4.291.243 lei, fonduri europene, iar limita de depunere a ofertelor 29.10.2021.

Amintim ca, Primăria Cluj-Napoca a reziliat contractul pentru Turnul Pompierilor cu asocierea Research Consorzio Stabile Societate Consortile, un contract de aproape 8 milioane de lei cu TVA. Lucrarile trebuiau terminate in 18 iulie 2020.

"Eu am propus rezilierea contractului. Am înţeles că se mişcă tare repede de când am anunţat rezilierea public, dar voi porni reziliere. Mai au 15%, dar nu mai stau să povestesc, ai nişte termene. A primit aproape un an de zile pelungire locală, mai mult...", a declarat Emil Boc, in septembrie, la ZIUA LIVE.

Primăria Cluj-Napoca și Ordinul Arhitecților din România - Filiala Transilvania au organizat în 2016 un concurs internațional de soluții, în vederea reabilitării. Acesta a fost câștigat de către Vlad Sebastian Rusu - Birou Individual de Arhitectură, avându-i drept coautori și colaboratori pe Anamaria Olănescu, Anda Gheorghe, Octav Olănescu, Ovidiu Rusu, Ludovic Kopenetz.

Implementarea proiectului câștigător este realizată cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Lucrările de reabilitare au fost demarate în iulie 2018. Valoarea sa este de 10,2 milioane lei, cu taxa pe valoarea adăugată (9,3 milioane fonduri nerambursabile, 0,9 milioane contribuția municipalității).

Comenteaza