12 oferte pentru locuințele sociale pe care le cumpără primăria

12 oferte pentru locuințele sociale pe care le cumpără primăria

Primăria a primit 12 oferte eligibile pentru cumpărarea de locuințe sociale de pe piața liberă.

După ce la prima licitație de acest gen, finalizată în septembrie, a fost o singură ofertă, de data aceasta municipalitatea poate alege din 12 oferte pentru cele 32 de locuințe pe care vrea să le cumpere (8 apartamente cu 1 cameră, 10 locuințe cu 2 camere, 12 cu 3 camere și 2 locuințe cu 4 camere).

”Pentru locuințe sociale am alocat suma de 2 milioane de euro de la bugetul local pentru a achiziționa de pe piața liberă locuințe sociale. Până în 6 decembrie se puteau depune oferte, avem 12 oferte eligibile. Urmează să facem evaluările și să intrăm în negociere pentru ca să putem cumpăra și alte locuințe pentru că în prezent avem circa 300 de cereri nesoluționate”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea la Radio Cluj.

Conform caietului de sarcini, nu se consideră admisibile ofertele care depășesc prețul de 6.636,71 lei/mp. util (echivalentul a 1404 €/mp util).

Aceasta în condițiile în care prețul pe piață trece de circa 1640 de euro pe metru pătrat. 

Municipalitatea acordă în medie 15 locuințe sociale pe an, dar mai are în derulare și alte câteva proiecte în privința locuințelor sociale. Astfel, există un program de subvenționare a chiriilor pentru care s-au depus până în prezent 158 de cereri, din care 121 aprobate, iar 34 sunt în plată. Se subvenționează până la 350 de euro pe lună din chirie. Clujul are cele mai scumpe chirii din țară, o garsonieră se închiriază cu minim 200 de euro pe lună.

Municipalitatea mai are în construcție și 12 locuințe sociale pe strada Ghimeșului, locuințe care vor fi gata anul viitor.

Comenteaza