Weekend cu Cod Galben de caniculă în vest și sud. Maximele ajung la 37 de grade

Weekend cu Cod Galben de caniculă în vest și sud. Maximele ajung la 37 de grade
| Foto: © ChameleonsEye/Shutterstock

Începând de astăzi și până duminică, mai multe județe din vestul și sudul țării se află sub o avertizare Cod Galben de caniculă şi disconfort termic ridicat.

Astfel, potrivit meteorologilor, joi, vineri, sâmbătă și duminică, în vestul și în sudul țării valul de căldură se va extinde și va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade. 

Zonele vizate sunt Capitala și județele Satu Mare, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Alba, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Buzău, Brăila, Ialomița, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Olt.

Conform ANM, disconfortul termic se va menține ridicat si în prima parte a săptămânii viitoare, mai ales în regiunile vestice și sudice.

Weekend cu Cod Galben de caniculă în vestul și sudul țării. Maximele ajung la 37 de grade

Deși la limită, Clujul pare că a scăpat, de data asta, de caniculă, ceea ce este o veste bună mai ales pentru festivalierii care vor fi în oraș tocmai în intervalul menționat.

Comenteaza