Breaking news Urmează un weekend de cuptor! Valul de căldură se intensifică. Avertizarea de caniculă a fost extinsă

Urmează un weekend de cuptor! Valul de căldură se intensifică. Avertizarea de caniculă a fost extinsă

Meteorologii ANM au prelungit până luni averizarea de căldură și disconfort termic ridicat.

Potrivit meteorologilor, vineri și sâmbătă, valul de căldură se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18...20 de grade.

În plus, pe parcursul zilelor de duminică și luni valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade.

De asemenea, conform ANM, de marți valul de căldură se va extinde din nou și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

Duminică, în Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38...41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Totodată, în jumătatea de nord a țării, după orele amiezii local vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza