Un nou val de CANICULĂ cuprinde România

Un nou val de CANICULĂ cuprinde România
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o atenţionare cod galben de caniculă pentru 14 judeţe şi Capitala, valabilă luni şi marţi.

Meteorologii avertizează că în cursul zilelor de luni şi marţi, valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi accentuat în vestul şi local în sudul şi centrul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi.

Luni, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade, mai ridicate - spre 37...38 de grade - în Banat, sudul Crişanei şi vestul Olteniei.

Marţi, valorile termice diurne vor fi cuprinse între 34 şi 37 de grade, izolat mai ridicate, în jurul a 38 de grade în Banat şi vestul Olteniei.

Temperaturile minime nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade.

Potrivit ANM, în jumătatea de nord-vest a ţării, luni şi marţi, se vor înregistra ploi. "În cursul zilei de miercuri disconfortul termic se va menţine ridicat în regiunile sudice şi sud-estice, în timp ce în restul teritoriului se vor semnala frecvent manifestări specifice instabilităţii atmosferice", arată Administraţia Naţională de Meteorologie.

 

Etichete
Comenteaza