Ştirile pozitive ale dimineţii de marţi

Ştirile pozitive ale dimineţii de marţi

Sunt şi veşti bune în plină pandemie. 

- Numarul pacientilor care s-au recuperat, la nivel global, a depasit 100.000.

- Italia a înregistrat ieri a doua zi consecutiva in care numarul deceselor cauzate de Covid-19 a scazut.

- Michael Levitt, laureat al premiului Nobel și biofizician la Stanford, respinge scenariile vehiculate de o serie de epidemiologi care se așteaptă la luni sau chiar ani de perturbări sociale și la milioane de morți din cauza pandemiei de coronavirus. Părerea sa a devenit foarte respectată după ce a prezis cu acuratețe evoluția epidemiei din China. "Ceea ce trebuie să controlăm este panica" și, în linii generale, "vom fi bine". Acesta avertizează însă că măsurile de distanțare socială sunt esențiale, în special interzicerea grupurilor mari de oameni, în condițiile în care populația nu are imunitate și apariția unui vaccin nu este așteptată în lunile următoare. "Nu este acum momentul să ieși la o bere cu prietenii".

- Locuitorii orașului Wuhan din centrul Chinei, unde a fost identificat în decembrie noul coronavirus, au permisiunea de a relua munca, iar transportul public se reia, după două luni de izolare.

- Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat că stocurile de alimente sunt suficiente, culoarele de aprovizionare sunt funcţionale, iar camioanele cu mărfuri dinspre Europa circulă în continuare, el anunţând că, chiar dacă pe viitor s-ar lua decizia de a restricţiona circulaţia persoanelor şi pe timp de zi, va fi posibilă deplasarea la magazine şi farmacii.

- Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că firmele care îşi vor trimite angajaţii în şomaj tehnic vor primi sprijin financiar în termen de cel mult 30 de zile de la momentul la care se vor adresa Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

- Un test clinic european menit să evalueze patru tratamente experimentale în lupta împotriva noului coronavirus a început în Franţa, a anunţat Institutul Naţional francez de Sănătătate şi Cercetare Medicală. Intitulat ”Discovery”, testul priveşte clorochina, un tratament împotriva malariei, care a obţinut rezultate promiţătoare în cadrul unui studiu efectuat pe un număr redus de pacienţi la Marsilia, dar care provoacă o dezbatere în interiorul comunităţii medicale.

- Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunţat că PFA-urile şi Întreprinderile individuale care şi-au întrerupt activitatea vor beneficia de o indemnizaţie fixă la nivelul unui salariu minim brut pe perioada stării de urgenţă.

- Spitalele din Romania dispun de 2.653 de paturi ATI şi de 1.361 de ventilatoare mecanice. La nivel naţional sunt disponibile 8.612 teste pentru coronavirus.

- Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a căzut puternic, de la 3,24% la 2,61% dupa interventia BNR. Daca va ramane la acest nivel, ratele la credite vor scadea.

- Miniştrii Economiei şi Finanţelor statelor membre G20 au convenit să pregătească împreună un plan în vederea ieşirii din criza cauzată de noul coronavirus.

- Coreea de Sud a anuntat ca dubleaza bugetul alocat pentru sustinerea economiei, la $80 miliarde.

- Raiffeisen Bank a decis să amâne cu 3 luni ratele de capital și să prelungească, pe o perioadă între 3 și 12 luni, liniile de credit scadente în perioada imediat următoare.

- Clienții persoane fizice cu credite la OTP Bank nu vor fi penalizați și împrumuturile nu le vor fi trecute în restanță dacă nu plătesc ratele în intervalul 24 martie – 29 mai, în contextul epidemiei de coronavirus. Cei care nu mai pot plăti integral ratele trebuie să contacteze banca pentru a găsi o soluție.

- UniCredit Bank ia în calcul amânarea ratelor la credite pentru persoane fizice, dar numai în funcție de solicitare și de fiecare situație în parte. Banca ofera retrageri gratuite la ATM.

- In Turcia oamenii au inceput sa lase in strada pachete cu alimente pentru cei care au nevoie/cei care nu-si pot permite.

- Primaria din New York a anuntat ca ofera 3 mese pe zi tuturor copiilor din oras. Pachetele cu mancare vor fi disponibile pentru a fi ridicate in 400+ locatii din oras.

- Grupul polonez Citronex, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane la nivel global, a finalizat lucrările la cel de-al doilea depozit din România.

- Orange acordă clienților un bonus de internet de 50 GB, valabil 30 de zile și care poate fi activat până la 30 aprilie 2020 din contul MyOrange. Totodată, pentru clienții aflați în afara țării, apelurile de voce realizate din Spațiul Economic European către România vor fi gratuite până pe 31 martie.

- Retailerul Profi este în discuții cu mai mulți retaileri nealimentari în vederea preluării unei părți dintre salariații pe care aceștia îi disponibilizează în această perioadă.

- Hipermarketurile şi supermarketurile Auchan, precum şi magazinele de proximitate MyAuchan clasice vor fi deschise pentru clienţi, într-un program zilnic, de luni până duminică, de la 8.00 la 21.00.

- Cora anunțat ca toate magazinele vor fi deschise între orele 7:30 - 20:30, iar între orele 7:30 - 8:00 accesul este dedicat exclusiv persoanelor vârstnice, de peste 65 de ani, precum şi cadrelor medicale.

- Bitdefender oferă gratis soluţii de securitate tuturor spitalelor din lume.

- Peste 20.000 de vizitatori unici, pentru primul concert transmis pe site-ul Festivalului „George Enescu”

- În plină epidemie de coronavirus, cinematografele în aer liber, unde spectatorii stau in masina, s-au impus ca distracţia la modă adoptată de sud-coreenii.

- Casele de modă Saint Laurent și Balenciaga vor începe să producă măști sanitare pentru a combate penuria acestor produse medicale pe durata pandemiei de coronavirus.

- In SUA, pretul benzinei, per galon (3,785 litri), a ajuns la 1,45 dolari.

- Numarul de angajati pe care aceste companii au anuntat ca vor sa-l angajeze in perioada urmatoare, in SUA:
Instacart 300,000
Walmart 150,000
Amazon 100,000
Pizza Hut 30,000
7-Eleven 20,000
Dominos 10,000
Pepsi 6,000

- Red Angus Steakhouse oferă 600 de meniuri cadrelor medicale, care luptă împotriva COVID-19

- UniCredit Bank anunta o donatie de 120.000 euro pentru achizitia de aparate de ventilatie mecanica in doua spitale si pentru acoperirea altor nevoi medicale

- certSIGN donează 50.000 de euro Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș

- Furnizorul și traderul de energie electrică si gaze naturale Monsson Trading a facut două donații în echipamente medicale în valoare totală de aproximativ 140.000 de euro către Spitalul Județean Constanța și către Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Extra:

- Un preot ortodox a fost arestat duminică în Grecia, după celebrarea liturghiei în biserică, fiind denunțat de mai mulți oameni pentru nerespectarea măsurilor de prevenție luate de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

- Un Italian izolat pe o insulă de 30 de ani ne transmite că o perioadă de izolare de câteva săptămâni nu e un motiv de supărare, ci o oportunitate de a ne cunoaște pe noi înșine. El a declarat că i se pare absurd faptul că oamenii nu pot sta închiși câteva săptămâni. Mauro Morandi, un fost profesor, petrece câteva luni închis în casă pe insula Budelli, de lângă Sardinia, în timpul iernii.

- Petrecerea lui Rupert Murdoch, mogulul media, pentru aniversarea a 89 de ani a fost anulata.

Etichete
Comenteaza