Starea vremii pentru vineri, 19 iunie 2020

Starea vremii pentru vineri, 19 iunie 2020

Meteorologii au emis prognoza pentru vineri, 19 iunie 2020. Astfel, potrivit prognozei meteo emisă de ANM vremea se va menţine în general instabilă. Ploile își vor face simțite prezența în toată țara. 

Vineri, 19 iunie 2020, vremea se va menţine în general instabilă. În nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării vor fi înnorari accentuate şi, mai ales în cursul zilei, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi izolat grindină.

În vest şi sud-vest, cerul va fi temporar noros şi astfel de fenomene se vor semnala local, îndeosebi dupa-amiaza şi seara. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apa vor depaşi 20 – 25 litri pe metrul pătrat şi, pe arii restrânse, 40 – 50 litri pe metrul pătrat.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-vestice, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 – 21 de grade Celsius în depresiuni şi 29 de grade Celsius în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 21 de grade Celsius.

Pe parcursul săptămânii în curs, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice și vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Temperatura maxima va fi de 25 – 26 de grade Celsius, iar cea minimă de 15 – 17 grade Celsius.

Și în această zi, la munte, instabilitatea atmosferică va fi în continuare accentuată. Se vor semnala averse, posibil moderate cantitativ, descarcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel, în acest context, în Păltiniș, Predeal și Azuga vor fi 15 grade Celsius, 16 grade Celsius vor fi în Poiana Brașov, 17 grade Celsius în Vatra Dornei, Bușteni și Sinaia și 18 de grade Celsius în Borșa.

Pe litoral, vineri, se vor semnala averse și furtuni însoțite de descărcări electrice. La malul Mării Negre, pe 19 iunie 2020, temperatura maximă va fi de 25 de grade Celsius, iar cea minimă de 19 grade Celsius.

Pe parcursul săptămânii, în Dobrogea se va reveni la valori de 26…27 de grade. Nopţile vor deveni tot mai calde, astfel la nivelul regiunii vor fi minime în jur de 16 grade în primele două nopţi şi de 18…19 grade în restul intervalului, valorile cele mai ridicate urmând să se înregistreze pe litoral şi în deltă. Manifestări de instabilitate vor fi pe arii restrânse în timpul după-amiezelor.

Comenteaza