Revin furtunile! Clujul, sub COD GALBEN de ploi, descărcări electrice și grindină

Revin furtunile! Clujul, sub COD GALBEN de ploi, descărcări electrice și grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o atenționare Cod Galben de vreme instabilă pentru mai multe județe din țară, printre care și Cluj.

Potrivit meteorologilor, astăzi, începând de astăzi, de la ora 15:00 și până mâine la ora 6:00, local în vestul, nord-vestul și centrul țării, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp) și grindină.

Astfel de fenomene vor fi în a doua parte a nopții de luni spre marți și în sud-estul Transilvaniei, Moldova și în zona deluroasă din sud, dar pe arii mai restrânse.

Revin furtunile! Clujul, sub COD GALBEN de ploi, descărcări electrice și grindină

Totodată, astăzi, județul Cluj se află sub atenționare Cod Galben de caniculă.

"Luni (17 iulie), în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și în sudul Moldovei valul de căldură va persista, iar canicula se va intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37...39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 18 și 24 de grade", transmit meteorologii ANM.

Marți valul de căldură se va menține în sudul, sud-estul și local în vestul și centrul teritoriului. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 17 și 22 de grade.

Comenteaza