Restart la caniculă: Clujul este astăzi sub cod galben! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Restart la caniculă: Clujul este astăzi sub cod galben! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Temperaturile se menţin ridicate marţi şi miercuri la Cluj, interval în care judeţul este sub avertizare cod galben pentru caniculă şi disconfort termic accentuat.

De altfel, meteorologii au instituit cod galben de caniculă în toate judeţele ţării, exceptând Satu-Mare, Bihor şi Arad, unde a intrat în vigoare codul portocaliu. Marţi şi miercuri, 11 şi 12 august, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35....37 de grade şi izolat 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi, în zonele de câmpie şi podiş.

Conform unei estimări ale Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 10-23 august vremea se va menţine caldă, însă weekend-ul ar putea aduce averse cu caracter local. Mai exact, în Transilvania regimul termic se va situa peste mediile multianuale ale perioadei, dar mai ales în prima săptămână, când media regională a valorilor maxime va fi de 33 - 34 de grade, vremea urmând să fie, local, caniculară în timpul după-amiezelor. După 17 august, estimările arată o scădere de temperatură, spre maxime, în medie, în jurul valorii de 30 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 12 și 15 grade, cu cele mai ridicate valori între 14 și 18 august. Gradul de instabilitate va fi în creștere în intervalul 15 - 18 august când vor fi averse cu caracter local.

 

Comenteaza