Punctul de amendă ar putea avea două valori

Punctul de amendă ar putea avea două valori

Schimbări majore ale codului rutier!

Codul Rutier se modifică radical peste câteva zile. O nouă prevedere, care intră în vigoare de la 20 mai, ar putea pune probleme celor care vor să-şi cumpere o maşină second hand. Pe de altă parte, o categorie de români ar putea plăti amenzi rutiere la jumătate, odată cu modificarea valorii punctului de amendă.

Dacă vă doriţi o maşină rulată, potrivit noii legi, trebuie să anunţaţi tranzacţia în termen de 90 de zile de la data dobândirii maşinii. În caz contrar, riscaţi o amendă de până la 2.900 de lei şi suspendarea înmatriculării.

În cazul noii legi, survine mai întâi suspendarea înmatriculării, iar circulaţia pe drumurile publice cu o maşină a cărei înmatriculare a fost suspendată va fi interzisă şi amenzile vor fi usturătoare.

O altă prevedere ţine de punctul-amendă, care ar putea avea două valori, una pentru oamenii activi ai societăţii şi alta pentru pensionari, potrivit unei noi propuneri legislative înregistrate la Senat pentru dezbatere. Dacă valoarea punctului-amendă pentru pensionari va fi mai mică decât valoarea celui pentru angajaţi, cei ieşiţi la pensie vor achita amenzi rutiere mai mici.

Proiectul propune ca valoarea punctului-amendă pentru angajaţi să fie 10% din salariul minim brut pe economie, iar valoarea punctului-amendă pentru pensionari să fie 10% din punctul de pensie.

Comenteaza