PROGRAMUL de 1 Decembrie la Cluj-Napoca. Defilare militară pe Regele Ferdinand, orașul survolat de MiG-uri

PROGRAMUL de 1 Decembrie la Cluj-Napoca. Defilare militară pe Regele Ferdinand, orașul survolat de MiG-uri

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Instituția Prefectului-județul Cluj, împreună cu Primăria municipiului Cluj-Napoca și Divizia 4 Infanterie „Gemina”, în cooperare cu structurile din sistemul national de securitate, organizează miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 12.00, o ceremonie publică la statuia lui Mihai Viteazul din Cluj-Napoca.

Programul este următorul:

  • prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă;
  • intonarea Imnului National al României;
  • alocuțiuni privind sărbătorirea Zilei Naționale a României;
  • depunerea de coroane și jerbe de flori (În conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2016. După încheierea ceremoniei pot fi depuse coroane și din partea altor entități sau persoane);
  • defilare cu efective și tehnică militară pe traseul str. Regele Ferdinand – str. Horea.

Ceremonia publică din Piața Mihai Viteazul este precedată de slujba de Te-Deum care se va desfășura în Catedrala Mitropolitană, de la ora 11.00.

De asemenea, cerul Clujului va fi survolat de elicoptere IAR Puma și avioane MiG 21 LanceR de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii.

Accesul oficialităților, cu certificat verde
Ceremonia se va desfășura într-un format restrâns cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid. Accesul participanților în zona oficială se va face pe baza certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19, în scopul prevenirii contaminării cu virusul SARS- CoV-2. De asemenea, se recomandă publicului care doreşte să participe la ceremonie să păstreze distanța de minimum 1 metru între participanți, cu purtarea măștii de protectie.

Comenteaza