Prognoza meteo până în decembrie. Cum va fi vremea în următoarele trei luni

Prognoza meteo până în decembrie. Cum va fi vremea în următoarele trei luni
Meteorologii au făcut publică prognoza meteo pentru următoarele trei luni.

În următoarea perioadă, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, însă în anumite zone unde acestea se pot situa peste norme.

OCTOMBRIE: Temperaturile medii lunare vor înregistra valori peste norme în sud-est și local în sudul și vestul tarii, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice. Cantitățile lunare de precipitații vor avea o tendință de excedent în cea mai mare parte a țării.

NOIEMBRIE: Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, exceptând sud-estul și local sudul și vestul țării, unde acestea se pot situa peste norme. Cantitățile lunare de precipitații se vor situa în limite apropiate de mediile climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând centrul și local nordul și estul țării, unde vor fi posibile cantitățti medii peste norme.

DECEMBRIE: Valorile termice vor fi in general apropiate de mediile multi anuale, iar în sud-estul și local în sudul și vestul tarii vor fi posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decât în mod obișnuit. Cantitățile lunare de precipitații se vor situa in limitele climatologice în majoritatea zonelor, local în centrul țării fiind posibile valori peste medii, iar în sud sub norme.

*Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

 

Comenteaza