Plante de apartament nepretențioase și ușor de întreținut

Plante de apartament nepretențioase și ușor de întreținut
| Foto: Shutterstock

Vreți să vă înveseliți și să vă înverziți locuința? Atunci ați ajuns în locul potrivit! Există plante mai puțin pretențioase care pot supraviețui chiar și în cel mai întunecat colț al casei. În plus, nu necesită prea multă îngrijire și vă vor face cu siguranță să vă simțiți mai bine în propria locuință. Dacă sunteți una dintre acele persoane care nu se pricep prea bine la îngrijirea plantelor, nu disperați. Puteți alege anumite plante nepretențioase, care trebuie udate doar din când în când.

Sfatul nostru: Alegeți suporturi pentru flori care se asortează cu designul interior al locuinței dumneavoastră. Plantele completează ansamblul unei case și crează o atmosferă mai elegantă. Pe motorul de căutare Biano puteți găsi ghivece, suporturi și alte accesorii pentru cultivarea și îngrijirea florilor.

Plante de apartament nepretențioase și ușor de întreținutSursa de imagine: Followtheflow / Shutterstock.com

Ce plante ar trebui să cumparați?

Dacă nu ești un expert în domeniu cel mai bine ar fi să începi cu unele mai rezistente și ușor de întreținut. În rândurile următoare, vă vom prezenta cele mai rezistente plante, care o să vă aducă mai aproape de natură și o să vă înveselească locuința.

Aloe Vera

Aceasta este o plantă suculentă obișnuită în mod natural cu condiții uscate, crește în climatele deșertice, dar se adaptează și se dezvoltă foarte bine și în interior și necesită o îngrijire minimă. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să o udați foarte des, are nevoie de apă o dată la două săptămâni. 

Aloe Vera iubește soarele, așa că ar trebui păstrată într-un loc luminos. Cu cât primește mai multă lumină solară, cu atât se va dezvolta mai bine. Această plantă este, de asemenea, foarte utilă pentru că din ea se pot face măști de față sau poate fi folosită pentru tratarea arsurilor minore. Potrivit experților, gelul care se află în interiorul frunzelor are proprietăți de regenerare a pielii.

Plante de apartament nepretențioase și ușor de întreținutSursa de imagine: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Limba soacrei

Presupunem că planta numită limba soacrei vă este cunoscută. Este ușor de îngrijit și se dezvoltă bine în zonele mai întunecate. Cu toate acestea, o puteți așeza și la lumină, deoarece acest lucru o va ajuta să crească mai repede. 

În timpul sezonului de iarnă, limba soacrei nu trebuie udată mai mult de o dată pe lună. Iar vara, numai când solul de deasupra s-a uscat. Plantele mature înfloresc primăvara și au flori albe și parfumate.

Dracaena

Este una dintre cele mai puțin pretențioase și mai populare plante de apartament. O puteți amplasa în orice încăpere a locuinței dumneavoastră, va crea o atmosferă ușor tropicală și în plus va purifica aerul, fiind una dintre cele mai eficiente plante de uz casnic în curățarea aerului. Este important să îi oferiți o locație mai întunecată. Lumina soarelui nu-i face bine. Dracaena nu are nevoie de multă apă. Dimpotrivă, nu exagerați cu udarea. 

Sfat: Dacă observați ca frunzele plantei încep să se îngălbenească, probabil că o udați prea des. În acest caz, ar trebui să luați măsuri.

Calathea

Dacă doriți să cultivați o plantă în principal ca element decorativ, Calathea este o alegere excelentă. Este potrivită pentru locurile mai întunecate, unde razele soarelui pătrund greu. Este o plantă cu aspect de tufă, fără tulpini, care trebuie plantată în vase largi, preferabil alături de alte plante. Fiind o plantă tropicală, Calathea nu iubește mediul uscat. Asigurați-vă că o udați abundent din primăvară până la sfârșitul lunii septembrie, iar în restul anului doar trebuie să îi mențineți pământul umed.

Plante de apartament nepretențioase și ușor de întreținutSursa de imagine: IZZ HAZEL / Shutterstock.com

De ce aveți nevoie pentru a cultiva plante de interior?

Dacă vă decideți să cultivați plante de apartament, ar trebui să vă procurați în prealabil suporturi sau ghivece de plante. Chiar dacă alegeți plante ușor de îngrijit, trebuie totuși să le acordați cel puțin o ingrijire de bază. Prin urmare, vă recomandăm să verificați de ce au nevoie pentru a se dezvolta și a crește frumos. 

Așezați plantele într-un loc în care copiii mici sau animalele de companie nu vor avea acces la ele. Nu uitați să le udați regulat, dar întotdeauna să țineți cont de condițiile recomandate pentru fiecare specie.

Comenteaza