Permisul auto cu valabilitate redusă, proiect de lege în Parlament. Vezi cui i se adresează

Permisul auto cu valabilitate redusă, proiect de lege în Parlament. Vezi cui i se adresează
Modificarea legislației rutiere în acest sens este văzută ca o garanție a siguranței, atât pentru șofer, cât și pentru celelalte persoane din trafic.

În urma analizării datelor statistice care arată creșterea incidenței accidentelor auto pentru șoferii din categoria vizată, a fost depus în Parlament un proiect de lege pentru modificarea legislației rutiere care ar impune șoferilor care au împlinit vârsta de 70 de ani obligativitatea de a efectua un control medical anual pentru a primi dreptul de a mai conduce o mașină pe drumurile publice. Astfel, permisul lor auto ar urma să aibă o valabilitate de 1 an, fiind prelungit ulterior cu câte 1 an, în funcție de rezultatul controlului. Acum, potrivit legislației în vigoare, permisul auto al șoferilor care au împlinit 70 de ani este valabil 10 ani.

Potrivit datelor statistice, numeroase accidente rutiere provocate de șoferii care au atins vârsta de 70 de ani, se petrec din cauza înrăutățirii stării de sănătate care survine în intervalul celor 10 ani. 

Modificarea în acest sens a legislației rutiere a fost pregătită în Parlament la finalul anului trecut, sub forma unui proiect de lege, de către un deputat care a fost reales, în decembrie, pentru încă un mandat de 4 ani și care își va susține ideea și în dezbaterile din noul Legislativ, relatează profit.ro.

Proiectul stabilește astfel că, prin derogare de la regula actuală, valabilitatea administrativă a permiselor de conducere este de 1 an în cazul persoanelor care au împlinit vârsta de 70 de ani.

 

 

 

 

Comenteaza