Nouă infracţiune, deghizată în "INVESTIŢIE" / Atenţie şi la link-urile cu felicitări de Paşte

Nouă infracţiune, deghizată în "INVESTIŢIE" / Atenţie şi la link-urile cu felicitări de Paşte

Tot mai frecvent apar situații în care persoanele semnalează că au fost înșelate prin așa zise „oportunități” de investiții sau prin metode de tip „spoofing„. 

Poliţiştii clujeni oferă o serie de sfaturi privind combaterea infracțiunilor de înșelăciune privind „investițiile„. Spoofing-ul este o metodă relativ nouă și utilizată tot mai des de către răufăcători, care presupune transmiterea unor mesaje, prin e-mail sau SMS.

Aparent acele mesaje sunt trimise de către instituții bancare sau persoane de încredere, sau angajați ai unor departamente din cadrul instituțiilor bancare. Apelurile sunt efectuate, de obicei, de pe numere similare cu cele ale unităților bancare.

Pentru a nu vă expune fraudelor este important să cunoașteți câteva sfaturi esențiale, transmite IPJ Cluj. 

Nu trebuie să dezvăluiți niciodată datele de pe card prin intermediul apelului sau mesajului, unitățile bancare nu vă vor solicita datele prin acest mod.

Nu autorizați persoanele suspecte să vă acceseze datele din telefon prin aplicații de control la distanță. Cardul este un instrument de plată și nu un instrument de încasare bani, astfel că cererea datelor cardului de către alte persoane este o capcană.

Știm că de Paște primim multe link-uri cu felicitări frumoase de la rudele noastre sau în perioada reducerilor, cumpărături unice oferite de diferite branduri, însă nu accesa link-uri suspecte, primite pe mail sau prin SMS, și nu completa datele tale pe acestea.

Comenteaza