Noi avertizări meteo: FURTUNI și trei zile de CANICULĂ în Cluj

Noi avertizări meteo: FURTUNI și trei zile de CANICULĂ în Cluj

Meteorologii au emis astăzi prima atenționare de caniculă și disconfort termic accentuat din acest an, dar și o avertizare Cod Galben de vreme instabilă pentru mai multe județe, printre care și Cluj.

Astfel, astăzi, 22 iunie, începând cu ora 11și până la ora 22, va fi în vigoare o atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică în zonele de munte, urmând ca de vineri aceste fenomene să se va extindă în toată țara.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zona de munte. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Potrivit meteorologilor, începând de vineri seară (23 iunie) instabilitatea atmosferică se va accentua dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara.

Totodată, ANM a emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ de disconfort termic ridicat și caniculă, valabilă în următoarele trei zile - 22, 23 și 24 iunie.

"Disconfortul termic va fi ridicat, joi (22 iunie) în regiunile vestice și sud-vestice, vineri în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă cu precădere în sud și est, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, iar la câmpie va fi caniculă", precizează meteorologii ANM.

Noi avertizări meteo: FURTUNI și trei zile de CANICULĂ în Cluj

loading...
Comenteaza