P Menține-ți sănătatea orală cu ajutorul specialiștilor

Menține-ți sănătatea orală cu ajutorul specialiștilor

Igiena reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte pentru sănătatea orală și este o activitate ce trebuie efectuată în fiecare zi. Aceasta are rolul de a menține dinții și cavitatea bucală curate, precum și de a preveni apariția cariilor și bolilor dentare. Atunci când dinții sunt afectați, se recomandă apelarea la medicii stomatologi pentru îngrijirea profesională a danturii.

Importanța unei igiene orale adecvate

Dinții sănătoși pot fi menținuți doar cu ajutorul unei igiene orale riguroase. Este recomandat să apelați la un dentist atunci când problemele orale se agravează și nu mai pot fi ținute sub control. O igienă corectă va prelungi durata de viață a dinților, iar cu ajutorul specialiștilor care vă pot ajuta cu tratamente simple de detartraj și curățare profesională, veți putea preveni apariția cariilor, a tartrului sau a bolilor parodontale.

Lipsa unei igiene bucale riguroase aduce după sine proceduri mai complexe ce trebuie realizate într-un cabinet stomatologic, unele chiar necesitând tratament îndelungat.

Curățarea riguroasă a dinților și a cavității bucale trebuie realizată de minim două ori pe zi. De asemenea, folosirea unor produse adecvate de curățare, precum periuțe de dinți cu peri moi, dușuri bucale sau apă de gură, vor curăța dinții în profunzime și vor împrospăta respirația.

Probleme apărute în urma lipsei igienei orale

Lipsa unei igiene orale corespunzătoare aduce cu sine acumularea plăcii bacteriene la nivelul danturii. Placa bacteriană este compusă din resturi de mâncare și bacterii ce acumulează pe dinții, reprezentând principala cauză a problemelor dentare și a țesuturilor gingivale.

Placa bacteriană se va transforma în tartru, dacă nu este îndepărtată zilnic. Acesta, pe lângă faptul că poate provoca sângerări gingivale, gingivită sau respirație urât mirositoare, poate duce la probleme mult mai grave, precum distrugerea osului mandibular și pierderea definitivă a dinților afectați.

Tratamente stomatologice pentru menținerea sănătății orale

Un cabinet stomatologic poate veni în ajutorul sănătății orale, prin intermediul unor tratamente stomatologice efectuate în mod regulat. Cum tehnologia a evoluat și continuă să evolueze, tratamentele stomatologie nu mai sunt dureroase, dinții arată și se simt naturali, iar execuția este una rapidă.

Printre tratamentele stomatologie utilizate pentru menținerea sănătății orale, regăsim detartrajul, periajul profesional, igienizarea prin proceduri de tipul Airflow, fluorizarea danturii, tratarea cariilor dentare, tratamente și obturații de canal sau depistarea și tratarea din timp a parodontozei.

Apelați la ajutorul medicilor stomatologi atunci când apar probleme dentare dureroase sau când aveți nevoie de curățarea profesională a dinților. De asemenea, de două ori pe an, specialiștii recomandă efectuarea unui control de rutină pentru depistarea eventualelor probleme și rezolvarea acestora din timp.

 

Comenteaza