Ieși la iarbă verde în Cluj? Atenție la vipere! Ce să faci dacă ești mușcat

Ieși la iarbă verde în Cluj? Atenție la vipere! Ce să faci dacă ești mușcat

Dacă cineva este mușcat trebuie să se prezinte în regim de urgență la medic pentru a primi serul antiviperin. Este vorba despre o urgență maximă.

Clujenii sunt avertizați să aibă grijă în zona Făget, strada Edgar Quinet unde a fost semnalat un atac de viperă. Șerpi au fost văzuți și în zona Cheile Turzii și Cheile Tureni.

Măsuri de prim-ajutor în cazul mușcăturii de viperă

În primul nu faceţi mişcări şi nu vă agitaţi! În caz contrar ritmul bătăilor inimii creşte, circulaţiei sângelui e accelerată şi veninul pătrunde mai repede în circulație; mai bine staţi liniştit într-un loc umbrit. Anunţaţi evenimentul la Serviciul Unic de Urgenţă 112 şi aşteptaţi salvatorii, izolaţi termic victima dacă prezintă frisoane, aşezaţi victima astfel încât să menţineţi muşcătura sub nivelul inimii, curăţaţi cu alcool veninul de pe lângă muşcătură, folosiţi, dacă aveţi, o seringă de aspirat venin, puneţi un pansament compresiv (nu garou) deasupra muşcăturii către inimă şi administraţii victimei o aspirină.  Hidrataţi-vă doar cu apă şi nu administraţi alcool, cafea, energizante.

 

Comenteaza