Google Cloud Platform (GCP) - ce este acest serviciu?

Google Cloud Platform (GCP) - ce este acest serviciu?

Google Cloud Platform este o suită de servicii publice de cloud computing oferite de Google, menite să răspundă nevoilor unei companii în creștere. Platforma folosește același frame de lucru folosit de Google pentru produsele sale larg folosite, precum Google Search sau YouTube.

Ce este Google Cloud Platform în cele din urmă? O serie de servicii găzduite pentru calcul, stocare, dezvoltare de aplicații sau lansare de website-uri care rulează pe hardware Google.

Cine poate accesa serviciile Google Cloud Platform (GCP)? Acestea sunt dedicate dezvoltatorilor de software și programatorilor, administratorilor cloud și altor profesioniști IT.

În prezent, GCP oferă aproape 200 de servicii cloud, instrumente și componente care pot fi adăugate la infrastructură cloud existentă, în funcție de nevoile actuale și viitoare ale companiei tale. Dacă vrei să afli mai multe despre serviciile GCP și cum le poți selecta pentru a-ți ajuta afacerea, programează o discuție cu specialiștii cloud FOTC.

Care sunt cele mai populare servicii GCP și pe care dintre acestea ar trebui să le folosești în compania ta?

Serviciile de cloud computing sunt cele cu care Google Cloud Platform a debutat în 2008:

  • Google App Engine este o platformă care permite dezvoltarea de aplicații web sau mobile scalabile în orice limbaj de programare, fără server.
  • Google Compute Engine este un serviciu IaaS care oferă hosting, infrastructură și capacități de mașini scalabile de performanță crescută

Serviciile de stocare și Database ale Google Cloud Platform te vor ajuta să-ți optimizezi costurile pentru stocarea datelor și gestionarea bazelor de date cu mai multe modele. Câteva dintre cele mai populare astfel de servicii sunt:

  • Google Cloud SQL este un serviciu de database care te ajută să setezi, păstrezi, gestionezi și să administrezi baze de date relaționale pe GCP
  • Google Cloud Storage este un serviciu disponibil după conectarea Google Cloud Platform prin care utilizatorii își pot stoca și accesa datele din cloud
  • Google Cloud Datastore și Bigtable sunt două opțiuni de stocare care nu suport SQL și bazele de date relaționale

Există și câteva servicii de rețea oferite de Google Cloud:

  • Google Cloud DNS (Domain Name System) este un sistem care traduce adresele în adrese IP corespunzătoare, permițând operarea site-urilor web; astfel, un utilizator poate folosit aceleași criterii pe care le folosește și Google
  • Cloud VPN: o rețea privată virtuală (VPN) permite conectarea în siguranță a resurselor Google Compute Engine cu propria rețea privată sau între serviciile cloud

Serviciile Google Cloud includ și Big Data ca serviciu primar de procesare al datelor în cloud:

  • Data Analysis oferă un depozit gestionat de date și analiză pentru datele oferite de Google Cloud Platform
  • Cloud Pub/Sub intermediază trimiterea de mesaje între aplicații și oferă un serviciu de mesagerie asincronă

Acestea sunt doar câteva dintre serviciile pe care le oferă Google Cloud Platform, unul dintre cei trei mari provideri de servicii cloud, alături de Amazon și Microsoft. În concluzie, avantajul incontestabil al serviciilor Google Cloud Platform este utilizarea rețelisticii și infrastructurii interne Google.

Dacă iei în considerarea alegerii unui provider cloud, lasă un partener certificat Google ca FOTC să se te ajută să iei cele mai bune decizii pentru compania ta.

Comenteaza