Două alerte COD GALBEN pentru Cluj: CANICULĂ și FURTUNI

Două alerte COD GALBEN pentru Cluj: CANICULĂ și FURTUNI

Meteorologii au emis, marți, noi avertizări de vreme instabilă, dar și de caniculă pentru județul Cluj.

O avertizare Cod Galben de caniculă este în vigoare astăzi, 25 iulie. Potrivit meteorologilor, valul de căldură și canicula se vor extinde, astăzi, în toată țara. În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei și pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 22 de grade.

A doua avertizare Cod Galben intră în vigoare astăzi, 25 iulie, la ora 17:00 și este valabilă până mâine, 26 iulie, la ora 10:00. 

În intervalul menționat, local în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55...70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp).

Meteorologii avertizează că astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului. Miercuri intensificări ale vântului și fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala în majoritatea regiunilor.

 

loading...
Comenteaza