Cum va fi vremea în martie, în prima lună de primăvară

Cum va fi vremea în martie, în prima lună de primăvară

Luna martie vine cu temperaturi normale pentru această perioadă. Și precipitațiile vor fi în cantitățile normale pentru această lună. Putem spune că aceasta este cea mai normală lună de până acum, în ceea ce privește vremea.

Meteorologii anunță pentru perioada 1 – 8 martie valori termice care se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, la nivelul întregi țări. Regimul pluviometric va fi însă deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane din jumătatea vestică a țării.

Pentru săptămâna 8 – 15 martie, meteorologii spun că temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o tendință ușor deficitară în regiunile extracarpatice.

În săptămâna 15 – 22 martie, temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Pentru săptămâna 22 – 29 martie, meteorologii spun însă că mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână. Acest lucru se va întâmpla la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiune țării.

Per total, anul 2021 se anunță a fi unul foarte călduros, chiar cel mai cșlduros de până acum. Serviciul meteorologic britanic Met Office estimează că temperatura medie globală a aerului va fi în acest an, cu aproximativ 0,91 – 1,15 grade Celsius mai mare, față de media perioadei preindustriale.

Comenteaza