Cum sa dezintegrezi un partid?

Cum sa dezintegrezi un partid?
Mai corect ar fi o filiala a unui partid. A unui partid aflat la guvernare. Adica a PNL Cluj. Prestatia liberalilor nu a fost intr-atat de proasta incat sa merite asa ceva, ba chiar din contra as spune. La Cluj, atat la CJ, cat si la CL, liberalii lui Nicoara au fost relativ activi si cu o buna campanie de imagine, aproape inexistenta din pacate pana acum, ar fi putut forta un scor bunicel la alegerile locale din acest an. Asta in cazul in care lucrurile ar fi evoluat linear pentru liberalii clujeni.
Pentru ca in acest moment situatia este cat se poate de proasta pentru acestia. Inainte cu doar trei luni pana la data la care se va declansa campania electorala pentru locale, liberalii clujeni sunt intr-un razboi total. Un razboi care poate avea repercursiuni extrem grave asupra scorului electoral al formatiunii in Cluj-Napoca si in judet.

Pe de o parte se afla presedintele CJ Marius Nicoara si  deputatul Horea Uiorean, sustinuti de senatoarea Norica Nicolai, deputatul Mircea Pusca, secretarul de stat Liviu Radu, Liviu Miclaus, consilierul primului ministru Mircea Chertez, Marius Manzat, consilierul local Adrian Catana, primarul Dejului Ungur, consilierul judetean Alexandru Stan, si indirect de prefectul Platon.

Iar de cealalta parte se afla vicele de la Cluj, Adi Popa, sustinut de o echipa de consilieri locali clujeni in care trebuie remarcat Ovidiu Turdean. Langa acesta Horea Florea si Tudor Puscas sunt alti doi consilieri care s-au alaturat echipei. Mihnea Iuoras, Silviu Ghedut si Sebastian Moga lideri ai tinerilor liberali fac si ei parte din aceeasi echipa. Surprizele echipei, doamna doctor Diacicov - lidera a femeilor liberale din Cluj (o femeie care cred ca ar merita sa fie promovata de liberalii clujeni, mult mai mult), batranul liberal si revolutionar Coltor si intelectualul, profesor universitar, Mircea Maniu.

Va fi interesant de vazut spre cine se vor indrepta alti doi liberali clujeni ce s-au remarcat in ultimii ani, Ciprian Paun si Radu Morariu. Interesanta si pozitionarea lui Nelu Petran, care a fost repudiat de echipa presedintelui interimar dupa ce a facut mult timp parte dintre cei mai apropiati colaboratori. Motivul, extrem de dureros si de luat aminte, daca se confirma!

Oricum in acest moment PNL Cluj e rupt in doua. Cu siguranta se bucura toti cei de pe esichierul politic local  pentru ca daca se ajunge de la scandalul public si la scandal in justitie, vom asista la cea mai penibila campanie electorala din partea filialei liberale, cu blocaje si acuze absolut jenante.

Cat despre liste si componenta lor atat la CL, cat si la CJ, cu siguranta validarea lor va constitui o mare problema! In Adunare Generala, s-ar putea sa asistam la rasturnari spectaculoase de situatie. Si cand te gandesti ca toate aceste lucruri se intampla din cauza aceluiasi nenorocit de dosar care a intors pe dos Clujul si care a creat dusmanii si razboaie pe viata.

Poate nu ar strica, chiar daca in acest moment pare imposibil, ca cele doua tabere sa stea la masa inca o data si sa nu se lase influentate de forte din afara partidului. Razboaiele nu duc la nimic constructiv decat in cazul in care sunt razboaie de eliberare! Iar aici cred ca participantii nu trebuie sa se elibereze decat de cei ce nu au nici o legatura cu PNL. Cel putin oficial!
Comenteaza