P Cum putem investi în noi pentru a obține cele mai mari randamente pe toate planurile

Cum putem investi în noi pentru a obține cele mai mari randamente pe toate planurile

Sănătatea financiară, fizică și psihică sunt toate interconectate și, la fel ca rotițele unui mecanism complex, depind una de cealaltă pentru buna funcționare a noastră ca indivizi în societate. Dacă ceva „scârțâie” la vreunul dintre capitole, viața noastră se poate înrăutăți exponențial.

Cum putem investi în noi pentru a obține cele mai mari randamente pe toate planurile

Sănătatea financiară, fizică și psihică sunt toate interconectate și, la fel ca rotițele unui mecanism complex, depind una de cealaltă pentru buna funcționare a noastră ca indivizi în societate. Dacă ceva „scârțâie” la vreunul dintre capitole, viața noastră se poate înrăutăți exponențial. 

Sănătatea financiară

Poate cea mai înțeleaptă decizie pe care o putem face pentru a ne asigura un echilibru în finanțele personale este crearea unui plan serios de budgeting. Ce înseamnă acest lucru? Prin definiție, budgeting-ul reprezintă împărțirea veniturilor pe diferite categorii, în funcție de nevoile individuale, cu scopul de a controla perfect unde merge fiecare ban câștigat. Această strategie ne ajută să evităm cheltuielile inutile și datoriile excesive.

Mulți oameni nu cunosc conceptul de budgeting sau refuză să apeleze la el pentru a-și pune ordine în viața financiară. De multe ori aceștia sunt chiar cei care aplică des pentru un credit până la salariu și plătesc dobânzi excesive și inutile doar pentru că refuză să se organizeze corespunzător la capitolul venituri și cheltuieli.

Un alt gest foarte util pentru a păstra liniștea și relaxarea pe plan financiar este înființarea unui cont de economii. În lumea finanțelor personale se discută des despre conceptul de „a te plăti întâi pe tine însuți”, idee care se referă la economisire ca primul pas pe care îl facem atunci când obținem salariul sau banii din alte surse. Se recomandă punerea deoparte a cel puțin 10% din totalul veniturilor.

Sănătatea fizică

Un alt aspect neglijat în viața noastră dar care își pune serios amprenta asupra bunei funcționări atât a fizicului, cât și a psihicului oricărui om este mișcarea. De multe ori avem job-uri care ne țin legați de un scaun toată ziua, iar seara ajungem acasă mult prea obosiți pentru a mai face vreun minut de exerciții fizice. Specialiștii recomandă cel puțin 30 de minute de exerciții fizice în fiecare zi pentru a ne menține corpul într-o stare de sănătate minim corespunzătoare.

Cum am putea rezolva această problemă? Există cel puțin două rezolvări foarte ușor de implementat:

  • integrați mișcarea în pauzele din timpul programului de muncă. Există exerciții fizice care pot fi făcute în doar 10 minute cu ajutorul scaunului de birou sau al scărilor din clădire.
  • puneți pe telefon un reminder care să vă amintească în fiecare seară să face
  • ți 30 de minute de exerciții în timp ce priviți programul preferat la televizor. Astfel nici nu veți realiza că faceți exerciții fizice, dar sistemul osteo-muscular vă va fi foarte recunoscător peste ani.

Mai mult, dacă sunteți un om sociabil, extrovertit și prietenos vă puteți abona la diferite cursuri sportive: pilates, dans sportiv, gimnastică, yoga etc. Acestea sunt organizate de obicei seara sau în weekend și reprezintă o modalitate la îndemână pentru a cunoaște alți oameni și pentru a ne îmbunătăți condiția fizică într-un mod distractiv.

Sănătatea psihică

În special în țara noastră se vorbește foarte puțin despre sănătate psihică și greutățile cărora trebuie să le facem față în fiecare zi prin simpla noastră existență. Din nefericire, o sănătate psihică șubredă va duce la distrugerea altor aspecte ale vieții, precum viața de familie și posibilitatea de a avansa pe plan personal sau financiar.

Ce putem face pentru a ne îmbunătăți acest aspect al vieții noastre? Primul pas ar fi mersul la terapie. Faceți câteva încercări cu diverși terapeuți și alegeți o persoană care vă inspiră încredere și profesionalism. Veți observa imediat îmbunătățirile și veți reuși să trăiți mai frumos viața în ciuda greutăților care au devenit deja parte din traiul de zi cu zi.

Mai mult, literatura de specialitate este plină de studii care demonstrează utilitatea ieșirilor periodice în natură. Încercați să introduceți în programul săptămânal cel puțin o plimbare într-un parc sau chiar o pădure de la marginea orașului în care locuiți. Veți simți imediat diferențele. Dacă reușiți să convingeți și alți prieteni să vi se alăture, plimbarea va fi cu atât mai interesantă și mai utilă prin prisma elementului de socializare.

În plan secund, există multe alte obieceiuri și activități care ne pot îmbunătăți viața pe cele 3 planuri. Un exemplu la îndemână este educația. Indiferent de tema aleasă, cititul cărților, ascultarea podcasturilor și participarea la diferite cursuri și workshop-uri pot face cu adevărat diferența atât la nivel spiritual, cât și fizic sau financiar.

Comenteaza