Cum poți să cultivi rozmarin pe balcon ca să economisești bani la supermarket

Cum poți să cultivi rozmarin pe balcon ca să economisești bani la supermarket

Nu toată lumea știe că poți cultiva rozmarin chiar acasă, în grădină sau pe balcon. Această planta poate rezista pe tot parcursul anului. 

Rozmarinul este una dintre cele mai utilizate plante aromatice în mâncare, dar puțini știu că îl poți cultiva chiar la tine acasă. Nici măcar nu ai nevoie de grădină, pentru că este suficient să faci acest lucru pe balcon.

Această plantă se folosește mai ales la asezonarea sosurilor, a cărnii sau a peștelui, precum și a cartofilor și a diferitelor legume la cuptor. De multe ori, cei care vor să folosească rozmarin în mâncare nu au timp să îl cultive, motiv pentru care îl cumpără gata ambalat, direct de la supermarket.

Cu toate acestea, nu multe persoane își dau seama că ar putea economisi bani dacă cultivă această plantă acasă. Nu este foarte dificil să cultivi această plantă, așa că nu este necesar să ai foarte multe cunoștințe despre îngrijirea ei.

Deși iubește căldura, rezistă foarte bine la cele mai scăzute temperaturi. Se poate cultiva în siguranță pe balcon, împreună cu alte plante aromatice. Cultivarea rozmarinului din semințe nu este cea mai bună idee. Cel mai bine ar fi să cumperi un răsad deja format dintr-o pepinieră, care nu costă foarte mult, potrivit fanatik.ro.

Comenteaza