COD GALBEN de ploi torenţiale, vijelii și grindină la Cluj

COD GALBEN de ploi torenţiale, vijelii și grindină la Cluj

Meteorologii au emis miercuri avertizări de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru mai multe județe ale țării, printre care și Cluj.

Miercuri, 6 iulie, de la ora 10:30, până joi, 7 iulie, ora 12:00, este în vigoare o atenţionare Cod Galben, de vreme instabilă. Astfel, în intervalul menționat, în centrul, nordul și nord-estul țării, apoi și în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...40 l/mp.

De asemenea, pentru intervalul 6 iulie, ora 12:00 – 7 iulie, ora 12:00, a fost emisă o atenţionare Cod Portocaliu - în jumătatea de nord a Moldovei, local în Transilvania, Muntenia și nord-estul Olteniei vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70...80 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp.

COD GALBEN de ploi rtorenţiale, vijelii și grindină la Cluj

Comenteaza