CNAIR lansează o aplicație pentru emiterea autorizațiilor speciale de transport

CNAIR lansează o aplicație pentru emiterea autorizațiilor speciale de transport
| Foto: val_th - Depositphotos.com

Compania Națională de de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat, miercuri, lansarea aplicației informatice „eAST - emitere Autorizații Speciale de Transport la cerere în mod electronic”.

CNAIR lansează aplicația informatica „eAST - emitere Autorizații Speciale de Transport la cerere în mod electronic”, destinată obținerii Autorizațiilor Speciale de Transport (AST) de către operatorii de transport, cu plata tarifelor aferente, în mod automat, în baza datelor furnizate de solicitant, fără intervenția unui operator uman, ca parte a strategiei proprii privind procesul de digitalizare, potrivit unui comunicat oficial de pe site-ul instituției.

Potrivit CNAIR, mediul de test al aplicației a fost pus la dispoziția operatorilor de transport, în vederea cunoașterii funcționalităților acesteia și efectuarea de simulări ale procedurii de obținere a AST, similar cu mediul de producție, ce urmează a fi lansat începând de miercuri, 25.10.2023.

Ulterior, în funcție de evoluția traficului și de darea în exploatare a noi sectoare de drumuri de interes național, cu capacitate portantă crescută, aceste limite pot fi actualizate cu majorări superioare celor inițiale.

Având în vedere prevederile legale actuale privind declararea pe proprie răspundere a caracteristicilor vehiculelor cu depășiri, operatorii de transport sunt rugați să consulte „Manualul utilizatorilor externi” și termenii și condițiile de utilizare afișate pe site-ul CNAIR la secțiunea “Informații transporturi rutiere - Autorizații”. 

CNAIR menționează faptul că organele de control abilitate au fost informate cu privire la emiterea AST prin aplicația eAST și la modalitățile de verificare a conformității cu informațiile existente în baza de date proprie CNAIR.

CNAIR mai precizează faptul că va asigura suport tehnic în utilizarea aplicației și cunoașterea funcționalităților sale.

Comenteaza