Cifra 7 - simbolismul puternic în cultura internațională

Cifra 7 - simbolismul puternic în cultura internațională

Șapte zile în săptămână, șapte culori în curcubeu, 7 continente pe planeta noastră, 7 elemente în care este împărțit cerul (de la atmosferă, pâă șa troposferă), 7 zile pentru Facerea Lumii, 7 minuni ale lumii antice... iată cât de des regăsim cifra șapte în contexte de maximă importanță pentru umanitate.

Acest număr a căpătat un simbolism puternic în cultura internațională, fiind regăsit până și în basme (exemplu: cei șapte pitici).

Norocul și legătura sa cu cifra 7

Cifra șapte este asociată cu spiritualitatea, credința și înțelepciunea. Este preferată de multe persoane, fiind considerată chiar aducătoare de noroc. Nu întâmplător, regăsim cifra 7 în foarte multe jocuri de sloturi din cazinourile de oriunde în lume. Chiar și la jocuri de cazino online, la celebrele păcănele gratis sau pe bani reali, cifra 7 este aducătoare de noroc, oferind adesea câștiguri de tip jackpot. Wild Booster sau Hot to Burn Hold and Spin sunt exemple de astfel de sloturi unde cifra 7 este un element de prim-plan.

Spiritualitatea, asociată adesea cu cifra 7

În Evul Mediu, cifra șapte era asociată cu pacea și liniștea, inclusiv din considerente religioase. În învățământul medieval, elevii au urmat șapte materii de bază - gramatică, retorică, logică, muzică, aritmetică, geometrie și astronomie. Shakespeare a scris despre cele șapte vârste ale omului. În China, 7 determină etapele vieții feminine: o fată primește "dinții de lapte" la șapte luni, îi pierde la șapte ani, ajunge la pubertate la 2 × 7 = 14 ani și ajunge la menopauză la 7 × 7 = 49. Interesant este și faptul că Fazele Lunii durează aproximativ șapte zile, cu 4 × 7 = 28 de zile într-o lună și, de asemenea, într-o perioadă menstruală feminină. 

De-a lungul timpului, cifra șapte a fost considerată chiar magică și a fascinat popoarele lumii. Simbol al Divinității, cifra 7 la creștini este compusă din adunarea cifrei 3 - care este simbolul Trinității - cu cifra 4, simbolul punctelor cardinale. În plus, cele șapte păcate capitale sunt bine cunoscute în tradiția creștină. Și în alte religii, cifra șapte este un element important. La islamici, marșul în jurul Mecca se face de șapte ori. În budism, se vorbește despre 7 mantre budiste pentru o viață fericită.

O mulțime de referințe peste tot pe Pământ

În Egiptul antic existau șapte căi către cer, dar si 7 vaci ceresti! Multe alte referințe din diverse culturi ajung să fie asociate cu cifra 7. Chiar și în zicale populare, întâlnim frecvent numărul 7. Spre exemplu, ai 7 ani de ghinion dacă spargi o oglindă. În Iran, se spune că fiecare pisică are șapte vieți (spre deosebire de varianta occidentală cu 9 vieți ale felinelor). În multe culturi, anumite obiceiuri, tratamente și proceduri medicale tradiționale vizează intervenții de 7 ori, în 7 zile.

Oamenii au făcut mereu asocieri între diferite evenimente și diferite elemente din natură, iar cifrele au avut un rol important în definirea unor astfel de asocieri. Este cifra 7 cu adevărat un simbol spiritual aducător de noroc? Să nu uităm că a crede într-un anumit lucru a fost dovedit științific că poate avea un efect pozitiv. 

Etichete
Comenteaza