Care este povestea Crăciuniței și de ce e bine să o ai în casă / Cum o îngrijești ca să reziste cât mai mult timp?

Care este povestea Crăciuniței și de ce e bine să o ai în casă / Cum o îngrijești ca să reziste cât mai mult timp?

Cunoscută sub numele de Steaua de Crăciun, poinsettia este sinonimă cu sezonul festiv, cu frunzele sale viu colorate, în formă de stea, care înfloresc în decembrie și ianuarie. 

Care este povestea Crăciuniței?

De-a lungul timpului au apărut mai multe legende care se leagă de planta pe care toată lumea o cumpără de Crăciun. Cea mai cunoscută poveste este cea a unei fetițe care voia să meargă la slujba de Crăciun, dar pentru că era foarte săracă, aceasta nu avea ce daruri să ducă la biserică. Astfel, fetița a adunat mai multe frunze de pe stradă și le-a dus în biserică, convinsă fiind că orice dar este important. În momentul în care a pășit în biserică, frunzele s-au înroșit și acest lucru a fost considerat un adevărat miracol de Crăciun.

De ce trebuie să ai o Crăciuniță în casă?

Pe lângă faptul că îți înfrumusețează întreaga locuință, există și un alt motiv pentru care ar fi bine să ai o Crăciuniță în casă. Se spune că cei ce au o astfel de plantă pe masa de Crăciun vor atrage norocul și vor avea parte de sărbători frumoase și liniștite. Această plantă este considerată simbolul credinței, purității, încrederii și descrie cel mai bine miracolul de Crăciun.

Apă suficientă, dar nu prea multă
 

Aveți grijă să nu udați prea mult poinsettia lăsând apă pe fundul vasului în care se află. Udați numai când compostul începe să își schimbe culoarea și să devină mai deschis. „Nu există un număr stabilit de zile în care să vă udați poinsettia”, spune Jack Sutcliffe. „Folosește-ți degetul pentru a simți solul și dacă este ușor și uscat, poinsettia are nevoie de apă”. Dacă aveți îndoieli, este perfect să săriți peste udare până când sunteți sigur că planta are nevoie de apă.

Îndepărtați frunzele moarte

Pentru a ajuta planta să înflorească din nou îndepărtați toate frunzele moarte și pe cele care cad. Dacă tulpinile plantei au început să putrezească, tăiați-le suficient încât să puteți îndepărta părțile moarte.

Fertilizează solul

Fertilizează poinsettia o dată pe lună după ce ai tăiat-o. Ca regulă generală, o poinsettia va necesita 1 sau 2 linguri de îngrășământ.

Pulverizați frunzele
 

„Poinsettia trebuie să fie pulverizată în mod regulat pentru a crește umiditatea și pentru a arăta bine pentru mai mult timp”, spune Jack Sutcliffe. Umpleți o sticlă de pulverizare cu apă și pulverizați în mod regulat frunzele și bracteele.

Găsiți un loc peste noapte

Acoperiți planta în fiecare noapte sau mutați-o într-un dulap întunecat peste noapte. Pentru ca aceasta să înflorească din nou, o poinsettia necesită 14 ore de întuneric complet în fiecare noapte. Continuați să vă acoperiți planta până când mugurii încep să apară din nou. Dacă acoperiți, poziționați cârpa cu grijă și evitați să o târâți peste plantă.

Cum ții o poinsettia în viață pe tot parcursul anului
 

Dacă intenționați să păstrați planta dincolo de perioada festivă, va avea nevoie lunar de îngrășământ bogat în potasiu pentru florile noi. „Tăiați planta la începutul primăverii și păstrați-o la o temperatură puțin mai scăzută (în jur de 13-15 grade),” spune Keira. „Reduceți lumina la 10-12 ore pe zi pentru a imita zilele mai scurte de iarnă”, scrie idealhome.co.uk.

 

Comenteaza