News alert Avertizare de CANICULĂ la Cluj. Temperaturile vor urca spre 40 de grade

Avertizare de CANICULĂ la Cluj. Temperaturile vor urca spre 40 de grade

Meteorologii anunță un nou val de caniculă din 21 iulie, care se va accentua spre finalul săptămânii. 

Conform meteorologilor, joi, 21 iulie, în Banat, Crișana, Oltenia și în sud-vestul Transilvaniei și al Munteniei vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35...37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, ANM a emis un Cod Galben de caniculă pentru intervalul 22-24 iulie.

Astfel, în următoarele zile, valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18...20 de grade.

Totodată, în zilele de 22 și 23 iulie, mai multe județe ale țării vor fi sub Cod Portocaliu de disconfort termic accentuat și val de căldură în intensificare (vezi harta).

Așadar, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38...40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Avertizare de CANICULĂ la Cluj. Temperaturile vor urca spre 40 de grade

 

Comenteaza