Atenționarea meteo de vreme rea, prelungită. Risc de inundații la Cluj

Atenționarea meteo de vreme rea, prelungită. Risc de inundații la Cluj

Meteorologii au prelungit avertizarea de instabilitate atmosferică accentuată pentru cea mai mare parte a țării până luni dimineața. 

Până duminică la ora 12:00, Clujul se află sub cod portocaliu hidrologic. Se vor semnala creșteri de debite, viituri rapide, scurgeri pe versanți, torenți, pâraie în Bazinul Arieș.

Conform ANM, duminică, 19 iulie, în intervalul orar 10:00 – 21:00, este în vogoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică. Astfel, în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, local în nordul Munteniei și în vestul Moldovei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și grindină. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 60...80 l/mp.

De asemenea, pentru intervalul 19 iulie, ora 21:00 – 20 iulie, ora 10:00, a fost emis un cod galben de vreme instabilă. Conform atenționării ANM, în Transilvania, Maramureș, Muntenia, vestul Moldovei și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

Comenteaza