Foto Atenție, risc de avalanșă într-o zonă de munte din județul Cluj

Atenție, risc de avalanșă într-o zonă de munte din județul Cluj

La munte s-a depus un strat consistent de zăpadă, după nisorile din weekend, însă temperaturile în creștere de acum cresc riscul de avalanșă.

Salvamontiștii de la Salvamont Vlădeasa atrag atenția că într-o zonă aflată în apropierea Vârfului Vlădeasa există riscul de a se produce avalanșă.

"În arealul nostru de activitate, în apropierea Vf Vlădeasa, există o singură zonă în care, în sezonul de iarnă, poate apărea riscul de a se produce avalanșă. În stânga traseului punct roșu, Vf Vlădeasa-Pietrele Albe, după coborârea de pe Sudic, dar înafară traseului marcat, f ușor de evitat întreaga zonă cu risc dacă se respectă traseul marcat.
Vlădeasa este căutată de mulți practicanți ai schiului de tură, lucru care ne bucură, dar simțim nevoia să facem o recomandare de a evita întreaga zonă marcată cu roșu. Zona marcată cu albastru este zona în care azi au fost surprinse imaginile atașate", precizează salvamontiștii.

Atenție, risc de avalanșă într-o zonă de munte din județul Cluj

Potrivit acestora, buletinul nivometeorologic ne arată în această perioadă un risc însemnat de avalanșă.

Atenție, risc de avalanșă într-o zonă de munte din județul Cluj

"Siguranța îi pe primul loc, sunt multe alte zone în care putem să ne bucurăm de zăpada proaspăt depusă", mai transmit salvamontiștii.

Comenteaza