Alertă meteo de vreme rea. Se întorc furtunile!

Alertă meteo de vreme rea. Se întorc furtunile!
| Foto: EPA

Meteorologii a emis miercuri o informare meteorologică de vreme severă în cea mai mare parte a ţării, valabilă până vineri seara.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Meteorologii au emis o informare meteo de vreme rea pentru perioada miercuri ora 12.00 – vineri ora 23.00. În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

 Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...50 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și la sfârșitul săptămânii.

De asemenea, miercuri între orele 12.00 – 22.00, este în vigoare un Cod Galben pentru Oltenia, vestul și nordul Munteniei, Dobrogea, local în Transilvania, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp. Sunt vizate județele Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Caraș Severin, Hunedoara, Vrancea, Buzău, Tulcea, Constanța, Teleorman și Olt.

Alertă meteo de vreme rea. Se întorc furtunile!

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza