7 motive pentru care să bei vin roze

7 motive pentru care să bei vin roze

Roze este vinul perfect pentru a însoți aproape orice moment al zilei. Este o băutură ideală pentru un aperitiv bun, dar se asortează cu orice fel de mâncare. De la o friptură la un risotto. Este un vin care în alte țări, precum Franța, este esențial la orice masă.

Se dovedește că, spre surprinderea tuturor, vinul roze este mult mai mult decât un vin ușor de băut, care este foarte atractiv nu doar pentru mesele de vară. Sunt multe beneficii pe care le are și în continuare vom enumera câteva dintre ele.

1. Este un vin pentru tineri

Vinul roze este preferatul tinerilor și speranța producătorilor de a ajunge și la tinerele generații. Mai este un drum lung de parcurs pentru a face din vin preferatul tinerilor, pentru că aceștia nu au obiceiul pe care îl aveau părinții lor, de exemplu, de a bea vin. Ei preferă mai mult alte produse tip long drink. Dar dacă un vin are capacitatea de a atrage tinerii în această lume, acel candidat se numește vinul roze.

2. Este un vin versatil

Un vin roze se asortează cu aproape orice masă, dar are mai multe avantaje decât albul când vine vorba de a-l combina cu mâncarea: fiind răcoritor și ușor poate fi înțeles ca o băutură răcoritoare, cu excepția gradului de alcool.

Jidvei - idei eMAG

2. Vinul roze e plăcut la gust

Pare mai dificil să devii pasionat de vin dacă pentru prima dată bei un vin roșu plin de corp, de peste 14 grade. Pe de altă parte, vinul roze este mai plăcut de băut. Este foarte dificil pentru o persoană care bea un vin puternic pentru prima dată să devină pasionat de vin în acest fel. Se întâmplă ca la bere, la început nu îți place pentru că e amară, cu toții am trăit-o la început. Ei bine, același lucru se întâmplă cu un vin, odată ce te obișnuiești cu el.

3. Este ușor de băut

De aceea este mai ușor cu vinul roze. Se prezintă ca un vin elegant, cu multă structură, dar în același timp foarte ușor de băut. Și asta se leagă de cele de mai sus, potrivit Valles: „ne face să credem că roséul este una dintre speranțele pe care le avem ca tinerii să bea vin. „Este un vin mult mai ușor de băut decât o crianza , este mai plăcut. Odată ce devin pasionați de vin, pot merge să bea alții”, afirmă președintele DO Cigales.

4. Este un vin atemporal

Întrucât poate fi făcut cu orice tip de struguri, asta înseamnă că avem vin roze în toate cele douăsprezece luni ale anului.

Jidvei -  oferte

5. Este un vin accesibil

Putem găsi rozeuri de toate prețurile, dar ca regulă generală nici măcar cel mai mare preț nu este de obicei foarte mare. Dintre toate, roșu, alb și roze, acesta din urmă este cel mai accesibil pentru toate buzunarele.

6. E un vin distinct

Dintre toate vinurile, este cel care se deosebește cel mai mult de celelalte, deoarece data de expirare a acestuia nu urmează aceleași tipare ca cea a unui roșu sau alb. Dacă cu un roșu știm că, cu cât este mai în vârstă, cu atât este mai mare calitatea, la roze se întâmplă invers: nu trebuie să lăsăm niciodată să treacă mai mult de un an înainte de a-l consuma.

7. Are un conținut mai scăzut de alcool

Da, vinul roze nu este însoțit de un conținut ridicat de alcool și asta îi mărește versatilitatea, putându-l bea în orice moment.

Cum se obține vinul roze?

Vinul roze dobândește culoarea sa distinctă printr-un proces de producție cunoscut sub numele de macerare peliculară, cel mai comun mod de a face vin roze. Strugurii roșii se storc și se înmoaie (sunt macerați) cu coaja timp de o zi sau două până când sucul capătă o culoare roz subtil.

Cojile sunt apoi îndepărtate și mustul continuă să fermenteze. Vinul se va închide la culoare cu cât roze-ul este lăsat să macereze mai mult cu pielițele boabelor de struguri. De aceea, vinurile roze pot varia în culori de la un roz pal la un roz aprins.

Roze-ul se poate obține și prin metoda amestecului. Această metodă constă în a adauga un pic de vin roșu intr-o cuva de vin alb pentru a face un vin roze. De obicei nu este nevoie de mult vin roșu pentru a colora un vin alb si a-l transforma in roze.

Jidvei - oferte eMAG

Aceste vinuri vor avea un procent de pana la 5% de vin roșu adaugat. Această metodă de a obtine vinul roze nu este des întâlnită în randul producatorilor de vinuri linistite, dar o intalnim in regiunile unde este folosita pentru producerea de vinuri spumante roze.

Comenteaza