Cum alegi firma de curierat. 3 aspecte importante pe care trebuie să le ştii

Cum alegi firma de curierat. 3 aspecte importante pe care trebuie să le ştii
Mulţi dintre noi ne confruntăm la un moment dat cu problema alegerii unei firme de curierat rapid, având în vedere ca aceste servicii au devenit indispensabile pentru lumea modernă.

Lucrurile sunt cu atat mai dificile dacă vorbim despre un start - up care activează în zona de ecommerce, unde serviciile de curierat sunt deosebit de importante atât pentru succesul unui magazin, precum şi pentru satisfacţia clienţilor. Ideea de a investi într-o flotă proprie poate părea o soluţie optimă pentru mulţi comercianţi, însă acest lucru presupune o investiţie majoră care de multe ori poate depăşi cu usurinţă posibilităţile noastre.

Dificultatea alegerii unei firme de curierat potrivite este data in principal de faptul ca la ora actuala avem la dispozitie numeroase firme de curierat care ne pot oferi serviciile de care avem nevoie. Exista in piata de servicii de curierat si companii noi dar care isi fac treaba foarte bine. Am stat de vorba cu Delia Draghici, Office Manager in cadrul Xcurier care ne-a declarat ca: „Ne-am lasat in aceeasi zi si in toate judetele, am investit  foarte mult in flota si in serviciile catre clienti. Suntem focusati doar spre satisfactia clientilor si spre cresterea calitatii serviciilor." Xcurier este o firma de curierat care promite ca va avea un cuvant important de spus in serviciile de curierat din tara noastra. Dupa cum era si de asteptat, pentru a putea avea parte de cele mai bune rezultate in ceea ce priveste firma de curierat, va trebui sa tinem cont de cateva lucruri deosebit de importante pe care de foarte multe ori avem tendinta sa le neglijam aproape in totalitate. In acest sens, iata care sunt cele 3 lucruri de care ar fi bine sa tii cont in momentul in care alegi o firma de curierat.

  • Tarifele se negociază cu fiecare firmă sau client in parte.

De cele mai multe ori firmele de curierat nu afiseaza o lista cu preturile standard dintr-un motiv foarte simplu. Tarifele serviciilor de curierat se negociaza cu fiecare client sau firma in parte, in functie de volumul de marfa pe care il trimite, precum si in functie de o alta serie larga de criterii. In acest sens, este recomandat sa negociati pretul cu firma de curierat, astfel incat acesta sa fie unul avantajos atat pentru dumneavoastra, cat si pentru firma de curierat.

Acest lucru nu ar trebui sa mai reprezinte o noutate pentru nimeni avand in vedere ca este o schema cat se poate de logica. Cu alte cuvinte, cu cat se trimite mai multa marfa, cu atat compania de livrari va avea mai mult de castigat, de unde si preturile mult mai avantajoase. Cu toate acestea insa, este important de stiut faptul ca tarifarea se face diferit, in functie de timpul livrarii. Astfel, pretul trimiterii unui colet nu este asemanator cu cel al trimiterii unui plic. Pe langa aceste lucruri, mai exista si alte optiuni la care pot creste preturile acestor servicii, una dintre cele mai populare optiuni fiind verificarea coletului de catre client la fata locului.

  • Respectarea termenelor de livrare denotă seriozitatea firmei de curierat.

Este practic imposibil sa incercam serviciile fiecarei companii de curierat rapid in parte intr-un timp foarte scurt, astfel incat sa ne putem da seama de seriozitatea acestora. Un lucru care ar trebui insa sa reprezinte un semnal de alarma este nerespecatrea termenelor de livrare, mai ales in afara perioadelor aglomerate de pe parcursul anului. Daca firma de curierat pentru care ati optat nu respecta acest lucru in mod repetat, recomandarea este aceea de a lua in calcul alegerea serviciilor unei alte companii de specialitate.

Luarea în calcul a acestor 3 aspecte atunci cand alegeti firma de curierat vă va ajuta sa faceti o alegere avantajoasa mult mai simplu, alegere care este importanta si pentru clienti.  

 

 

Comenteaza