Foto UTCN a inaugurat o nouă clădire în cadrul Extensiei Universitare Alba Iulia

UTCN a inaugurat o nouă clădire în cadrul Extensiei Universitare Alba Iulia

Luni, 4 martie 2024 ora 11.00, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a inaugurat o nouă clădire în cadrul Extensiei Universitare Alba Iulia, situată pe strada A. I. Cuza nr. 23.

Festivitatea a debutat cu ceremonia religioasa oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei.

UTCN a inaugurat o nouă clădire în cadrul Extensiei Universitare Alba Iulia

La eveniment au luat parte Rectorul universității, domnul Prof. dr. ing. Vasile Țopa, Președintele Senatului Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Prof. dr. ing. Nicolae Burnete, alături de reprezentanții conducerii UTCN, Primarul orașului Alba Iulia, domnul Gabriel Pleșa, Președintele Consiliului Județean, domnul Ion Dumitrel, Prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu, Europarlamentarul Mircea Hava, alături de alți reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, reprezentanți din rândul marilor companii colaboratoare și ai firmelor implicate în realizarea acestui proiect, precum și membrii comunității academice a UTCN.

UTCN a inaugurat o nouă clădire în cadrul Extensiei Universitare Alba Iulia

După tăierea panglicii, a urmat vizita spațiilor de învățământ și apoi au fost susținute alocuțiuni în unul dintre amfiteatrele imobilului.

Noua clădire, reprezentând o investiție de aproape 12 milioane de lei, finanțată prin Programul Operațional Regional (POR - Centru), proiect nr.5395 din 5.05.2020, intitulat “Dezvoltarea infrastructurii de educație și formare la extensia din Alba Iulia, a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în vederea promovării învățământului terțiar universitar“, are o suprafață desfășurată de 1,805 mp, și cuprinde 2 amfiteatre, cu o capacitate totală de peste 240 de locuri, o bibliotecă, o sală de lectură, săli de seminar precum și laboratoare de informatică și ingineria fabricației. Această nouă clădire se adaugă celorlalte două clădiri existente deja la Extensia Alba Iulia a UTCN, formând în acest fel un campus universitar modern care răspunde nevoii crescânde de ingineri specialiști pentru companiile din zonă.

UTCN a inaugurat o nouă clădire în cadrul Extensiei Universitare Alba Iulia

UTCN derulează la Alba Iulia trei programe de studii de licență: Sisteme şi Echipamente Termice, Tehnologia Construcțiilor de Mașini şi Ingineria Economică Industrială și două programe de masterat: Tehnologii avansate de fabricație și Fiabilitatea și mentenanța sistemelor mecanice. Baza materială și resursele suport s-au dezvoltat pentru activitatea de cercetare și inovare la extensia Alba Iulia, în cadrul laboratoarelor tehnice, de simulare, modelare și proiectare asistată de calculator, respectiv pentru tehnologii inovative de fabricație, cu scopul de a asigura un mediu adaptat nivelului de dezvoltare tehnologică, specializare inteligentă și cerințelor mediului socio-economic. 

UTCN a inaugurat o nouă clădire în cadrul Extensiei Universitare Alba Iulia

Angajabilitatea absolvenților din extensia Alba Iulia este de peste 90%, subliniind astfel succesul strategiei UTCN de a se implica în dezvoltarea economică și socială a acestei zone, prin formarea unor generații de specialiști, cu competențe în cele mai noi domenii ale științei și tehnologiei.

Comenteaza