Foto Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a participat la EURIE 2024

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a participat la EURIE 2024

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a participat, în perioada 26-29 februarie 2024, la Eurasia Higher Education Summit – EURIE, în cadrul pavilionului STUDY IN ROMANIA.

Evenimentul a avut loc în Istanbul, Turcia, la Lutfi Kirdar International Convention and Exhibition Centre – ICEC, iar reprezentanții UTCN au fost doamna Prof. dr. ing. Cristina Câmpian, Director Oficiu Erasmus+ și Ildiko Renata Petz, din cadrul Oficiului de Relații Internaționale și Erasmus+.

EURIE este o conferință internațională anuală, organizată pentru a facilita conexiuni în cadrul sectorului de învățământ superior, între instituțiile active din Europa și Asia.

Aceasta oferă oportunități de networking pentru parteneriate academice și dezvoltarea de afaceri la nivel mondial.

Conferința de anul acesta a abordat probleme actuale privind internaționalizarea și managementul învățământului superior. Peste 50 de sesiuni de discuții plenare, paneluri, mese rotunde și ateliere au fost organizate în paralel cu standurile a peste 400 de universități din întreaga lume și, în special, din Asia și SUA.

Subiectele discutate au fost legate de mobilitatea și experiența studenților internaționali, învățarea globală acasă și în străinătate, cooperare și rețele regionale, învățământ superior transnațional, sustenabilitate și echitate în educația internațională, dar și rolul datelor (DATA) și al tehnologiei în educația internațională.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a participat la EURIE 2024

Participarea a avut ca scop popularizarea ofertei educaționale a UTCN, prin promovarea mobilităților în cadrul programelor de studii de licență, masterat și doctorat, dar și încheierea de acorduri pentru colaborări inter-instituționale și Erasmus+. Reprezentanții UTCN au prezentat facilitățile și baza materială de care dispune universitatea, au discutat modalitățile de colaborare inter-instituționale și au abordat potențialul de schimburi de studenți, atât la nivelul UTCN, cât și la nivelul EUT+ (European University of Technology).

În urma discuțiilor purtate cu diverși reprezentanți ai universităților prezente la eveniment, UTCN a semnat un contract de colaborare cu Universitatea Internațională DAFFODIL, Bangladesh, reprezentată de prorectorul Relații Internaționale, Dr. Mohamed Emran Hossain.

Totodată, reprezentanții universităților românești s-au întâlnit, în cadrul evenimentului, cu Excelența Sa Ministrul Educației, Culturii, Cercetării și Tehnologiei din Indonezia, Nadiem Anwar Makarim, alături de care au discutat relațiile academice între Indonezia și universitățile pe care le reprezintă. Ca urmare a acestei întâlniri, a fost agreat și semnat un acord cu universitatea Kerjasama Strategis di Bidang Pendidikan Tinggi din Indonesia, care are multiple specializări similare cu cele ale UTCN. 

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a participat la EURIE 2024

Standul UTCN a fost vizitat de numeroși participanți prezenți la EURIE 2024, care au avut posibilitatea de a interacționa cu reprezentanții universității. Informații despre Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și EUT+ au fost diseminate cu succes și în interacțiunile din cadrul panelului coordonat de doamna Prof. dr. ing. Cristina Câmpian, Director Oficiu Erasmus+, Navigating New Horizons: The Power of Data in Driving Erasmus Promotion, cu Ondrej Votinsky de la Czech University of Life Sciences și Erika Lahka de la Czech Technical University in Prague, dar și în panelul Role of Data and Technology in International Education, conduse de Damaris Clark, Study Portals și David Pilsbury de la Oxford International Education Group. 

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a participat la EURIE 2024

Prezența Universității Tehnice din Cluj-Napoca la EURIE 2024, cu standul „Study in Romania”, a fost un prilej important de a promova oferta educațională a universității pentru colaboratori. Un număr mare de instituții din această regiune și-au exprimat interesul pentru diferite parteneriate, acorduri cadru sau acorduri Erasmus. Printre acestea, Universitatea Aydın din Istanbul a invitat delegația UTCN într-o vizită a campusului și se preconizează continuarea discuțiilor demarate pentru semnarea unui acord de cooperare.

Comenteaza