Ziua Derby-ului la Cluj. "U" și CFR se întâlnesc din nou după 7 ani

Ziua Derby-ului la Cluj. "U" și CFR se întâlnesc din nou după 7 ani
| Foto: FC Universitatea Cluj

Cele două rivale din oraș se duelează pentru prima dată în actualul sezon, în Grupa C a Cupei României.

După 7 ani de pauză, Universitatea Cluj și CFR Cluj vor fi din nou față în față. "Studenții" vor fi gazda celei de-a cincea înfruntări între cele două rivale în Cupa României. "Șepcile roșii" s-au calificat în Grupa C a competiției în urma unei victorii contra Concordiei Chiajna, în timp ce "feroviarii" aveau un loc asigurat datorită locului ocupat în ediția precedentă din Superligă.

Istoricul întâlnirilor directe între cele concitadine începe în 1959, când Universitatea Cluj se impunea cu 4-2 în fața CFR-ului. A urmat apoi un nou duel, în 2008, 3-3 după 120 de minute și câștigat de "feroviari" la penalty-uri cu un incredibil 14-13 (11-10).

Apoi, în sezonul 2014-2015, rivalele din oraș s-au duelat în dublă manșă, în semifinalele Cupei României. După 0-0 în ambele partide, meciul s-a decis din nou la loviturile de departajare. Universitatea Cluj a câștigat cu 4-2 grație intervențiilor lui Robert Veselovsky și s-a calificat în finală, după 50 de ani de la trofeul câștigat în 1965.

Partida din această seară, de pe Cluj Arena, va fi condusă la centru de Sebastian Colțescu, Daniel Mitruți și Ferenz Tunyogi vor fi la cele două tușe, Szabolcs Kovacs va fi al patrulea arbitru, în timp ce Cătălin Popa și Alexandru Vodă vor fi în camera VAR.

Derby-ul dintre Universitatea Cluj și CFR Cluj, din Grupa C a Cupei României, este programat astăzi, de la 21:00.

Comenteaza