Weekend de foc. Sâmbătă e derby-ul Transilvaniei, U-BT vs. CSU Sibiu

Weekend de foc. Sâmbătă e derby-ul Transilvaniei, U-BT vs. CSU Sibiu
Primele două clasate din Liga Naţională de Baschet Masculin se întâlnesc sâmbătă, de la ora 17:15, în Sala Polivalentă.

Antrenorul echipei U-BT Cluj-Napoca, Mihai Silvăşan, a prefaţat derby-ul de mâine cu CSU Sibiu. În ciuda problemelor de lot, antrenorul studenţilor e încrezător în şansele echipei.

„Urmează un meci important pentru noi, mai mult din punctul de vedere al încărcăturii psihice. Bineînțeles, ne dorim să câștigăm, să dăm tot ce e mai bun din noi, îmi doresc foarte mult să ieșim noi învingători la final. Indiferent de problemele pe care le avem, noi garantăm că vom face tot posibilul să învingem", a declarat Silvăşan pentru site-ul oficial al clubului.

„Studenţii" încearcă să îl recupereze până sâmbătă pe pivotul Ousmane Barro.

„Sunt ceva probleme de lot, după cum se știe Barro nu a jucat în Cipru. A primit o lovitură puternică în picior cu două zile înainte de meciul din Cipru și nu a putut evolua în FIBA Europe Cup. Sperăm ca la ora meciului cu Sibiu să fie apt, însă nu știm dacă va fi așa", a precizat tehnicianul clujenilor.

Antrenorul oaspeţilor speră să reuşească surpriza în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

"Clujul este, și anul acesta, echipa favorită la câștigarea campionatului, cu un lot extrem de puternic, cu doar două înfrângeri la activ. Jucând acasă au toate atuu-rile pentru a pleca din postura de favorită în această partidă. Sunt însă convins că jucătorii noștri vor încerca, din nou, să pună cât se poate de multă presiune pe cei de la Cluj și, dacă vom avea pe final șansa să câștigăm, o vom valorifica, așa cum am reușit și acasă. Toți jucătorii noștri sunt apți și dornici de astfel de jocuri. Avem deja, în luna ianuarie, trei meciuri cu echipele puternice ale campionatului, mai urmează două, deci ne dorim să facem un joc bun și să fie un spectacol pe cinste", a spus Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu.

U-BT ocupă locul 1 în Liga Naţională de Baschet Masculin, cu 26 de puncte (12 victorii, 2 înfrângeri), în timp ce adversarii de sâmbătă sunt pe 2, cu 24 de puncte (10 victorii, 4 înfrângeri). În partida din tur, sibienii au învins la limită, 84-83.

Derby-ul Transilvanei se joacă sâmbătă, de la ora 17.15, în Sala Polivalentă.

Comenteaza