Vlad Moldoveanu, apel la fani înainte de EuroBasket. Ce spune despre șansele României

Vlad Moldoveanu, apel la fani înainte de EuroBasket. Ce spune despre șansele României
Fostul jucător al campioanei U-BT, Vlad Moldoveanu (29 ani), a făcut un apel la publicul clujean înaintea debutului României la EuroBasket 2017.

În primul meci de la Campionatul European, Naționala României o va înfrunta pe Cehia. Partida este programată vineri, de la ora 20:30, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Meciul poate fi urmărit și la televizor, pe TVR 1. Duelul mult așteptat va fi, însă, cel împotriva campioanei en-titre Spania.

"Nu știu câți ne dau șanse la calificare, dar noi am pornit la drum cu gândul de a câștiga două meciuri și de a ajunge la Istanbul. Daca sunt doar 1% șanse, noi trebuie să ne jucăm cartea până la capăt. Sper din toată inima (ca fanii - n. red.) să ne susțină din primul minut și până în ultimul. Sper să fie toleranți cu noi în cazul unor momente mai proaste și să fie aboslut siguri că toți componenții echipei naționale vor da absolut totul pe teren pentru România. Daca reușim să marcăm 4, 5, 6 puncte consecutiv, sala te "urcă" instantaneu. Spectatorii ne dau un imbold pozitiv în acele momente și pot pune presiune pe adversari", a spus Moldoveanu într-un interviu acordat pe FRB.ro.

Ce spune despre adversari

Aflat pe lista celor 12 jucători convocați de selecționerul Marcel Țenter, Vlad Moldoveanu și-a analizat toți adversarii din Grupa C. În faza optimilor, care va avea loc la Istanbul (Turcia), se califică primele patru clasate din cele patru grupe ale competiției.

"Cehia vine fără cei mai buni jucători de poziția 5, care sunt, de fapt, și cei mai buni din echipă: Vesely - care nu mai are nevoie de nicio prezentare - și Balvin, care a trecut și pe la Bayern Munchen si care este printre cei mai buni pivoți din Europa. În aceste condiții, șansele noastre cresc mult în lupta cu Cehia. Cu Ungaria ne-am bătut mai mereu de la egal la egal. Într-adevăr, ei ar fi un avantaj dacă ar fi venit DeAndre Kane, fundașul american naturalizat. Am înțeles că nu va veni, deci și partida cu maghiarii ne este accesibilă. Legat de celelalte trei echipe, Spania, Croația și Muntenegru, trebuie să fim realiști și să admitem că ele vin din alt baschet".

Despre situația din baschetul românesc

Vlad Moldoveanu a spus și cei îi lipsește baschetului autohton pentru a avea o Națională puternică.

"Foarte mulți ani de muncă. Sper ca tot mai mulți români să înțeleagă cât de importantă este organizarea acestui EuroBasket pentru viitorul baschetului românesc! Mai important decat orice este crearea emulației printre romani în legătură cu acest sport. Copiii să-și creeze idoli, gen Pau Gasol, Marc Gasol, Dario Saric... Să își dorească să joace baschet și să vadă că se poate să ajungi la acest nivel inalt dacă muncești serios. Ține și de noi un pic sa arătăm ca ne putem lupta de la egal la egal cu ei, sau măcar să arătăm că putem evolua cât de cât la acel nivel. Asta va fi un lucru în plus în motivarea copiilor, a viitorilor baschetbaliști ai Romaniei".

Sezonul trecut, Vlad Moldoveanu a câștigat Cupa, Campionatul și Supercupa României la U-BT Cluj. A fost prima sa experiență din campionatul României. În această vară, baschetbalistul de 29 ani s-a transferat la Demir Inșaat Buyukcekmece Basket (Turcia).

Meciurile României de la EuroBasket 2017, din Grupa C:

Vineri, 1 septembrie
România - Cehia (ora 20:30)

Sambătă, 2 septembrie
România - Croația (ora 20:30)

Luni, 4 septembrie
România - Spania (ora 20:30)

Marți, 5 septembrie
România - Ungaria (ora 20:30)

Joi, 7 septembrie
România - Muntenegru (ora 20:45)

Comenteaza