Visul frumos s-a terminat. U-BT a ratat calificarea în Final Four-ul Basketball Champions League

Visul frumos s-a terminat. U-BT a ratat calificarea în Final Four-ul Basketball Champions League
| Foto: championsleague.basketball

Formația pregătită de Mihai Silvășan a fost învinsă în meciul 3 al seriei cu MHP Riesen Ludwigsburg, scor 79-73.

După momentul spectaculos dinaintea întâlnirii când fanii din BT Arena au aruncat în teren role de hârtie, jocul a stat sub semnul echilibrului în primele minute. Ambele apărări au fost la înălțime, iar procentajul de reușită al aruncărilor a fost scăzut. Astfel, la capătul primele 10 minute, diferența era de două posesii în favoarea oaspeților, 16-11.

"Studenții" au întâmpinat probleme și în sfertul secund în fața defensivei germane și au pierdut un număr semnificativ de mingi. Elevii lui Mihai Silvășan au încercat în zadar să reducă ecartul, iar la pauză tabela indica 37-23 pentru MHP Riesen Ludwigsburg.

La revenirea de la cabine, ajutată de cei 10.000 de fani, campioana României a început cu două aruncări de la 3 reușite de Bircevic și cu o defensivă agresivă. Totuși, oaspeții și-au păstrat avantajul, iar cu 10 minute înainte de final scorul era 56-42.

În ultimul sfert baschetbaliștii de la U-BT au continuat să lupte pentru egalare și s-a apropiat la doar 4 puncte. Cu toate acestea, la capătul unui final de meci trăit de toți spectatorii în picioare și cu Mihai Silvășan eliminat, "studenții" au fost învinși de formația germană, scor 79-73.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Richard (18 puncte, 3 pase decisive), urmat de Hogue (15 puncte, 7 recuperări) și Bircevic (14 puncte, 6 recuperări). 

Comenteaza