Victorie pentru "U" Cluj în amicalul cu Unirea Dej. Concluziile luI Ioan Ovidiu Sabău

Victorie pentru "U" Cluj în amicalul cu Unirea Dej. Concluziile luI Ioan Ovidiu Sabău
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația din Superligă a învins trupa din Liga a 2-a, scor 2-0, într-un joc de pregătire.

Așa cum era de așteptat, "studenții" au dominat jocul disputat în Parcul "Iuliu Hațieganu". Mai mult, 4 dintre noile achiziții, Masoero, Doukoure, Peteleu și Cîmpanu și-au făcut loc în primul 11 trimis în teren de Ioan Ovidiu Sabău.

Deși prima repriză a fost săracă în ocazii, Ianis Stoica a arătat din nou că traversează o perioadă bună și a deschi scorul cu 10 minute înainte de pauză, cu o lovitură de cap, la capătul unei faze la care "Șepcile roșii" au avut șansă.

În startul reprizei, Nistor a fost înlocuit cu Calcan, pentru ca la jumătatea actului secund întreaga garnitură să fie schimbată. "Studenții" au continuat să domine, iar Stoica, Bic și Hofman au trecut pe lângă gol, în timp ce Cîmpanu a trimis în bară.

În cele din urmă, Universitatea Cluj avea să înscrie din nou în finalul jocului. Hofman a scăpat singur și i-a pasat debutantului Filip Ilie, care a majorat diferența. Așadar, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău s-a impus cu 2-0 în fața Unirii Dej.

"Trebuie să lucrăm la a fi o echipă. Luați individual, jucătorii au calitate, dar trebuie să gândim ca o echipă. Am putut să văd la ce nivel sunt anumiți jucători, să văd cât își antrenează și voința.

Am avut niște antrenamente destul de intense și un adversar care ne-a pus în dificultate. Trebuie să lucrez foarte mult, să găsesc sistemul cât mai rapid, felul de abordare a meciurilor. Trebuie să mă adaptez la calitățile jucătorilor și la nivelul de pregătire.

Încă ne bazăm pe realizări individuale, ceea ce e foarte bine, dar trebuie să gândim mai mult jocul, să găsim soluțiile optime, să fim capabili să facem ambele faze. Ca stare, implicare, sunt mulțumit, însă de la unii aștept mai mult", a declarat antrenorul.

Ioan Ovidiu Sabău a vorbit și despre Filip Ilie (21 de ani), cel care a ajuns de câteva zile la Cluj-Napoca, dar a reușit deja să marcheze pentru prima oară în tricoul alb-negru.

"E un jucător puternic, are calități. Trebuie să văd de ce până în acest moment el nu a jucat la un alt nivel, văzând ce calități și ce fizic are. Sper să fie un jucător important și să îl pot folosi la cel mai înalt nivel. În primul rând depinde de el", a explicat tehnicianul.

Comenteaza