Breaking news Victorie pentru Simona Halep. Suspendarea a fost redusă

Victorie pentru Simona Halep. Suspendarea a fost redusă
| Foto: SportsFestival

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis reducerea supendării pe care fostul lider mondial a primit-o.

Testată pozitiv în octombrie 2022, Simona Halep primea în septembrie 2023 o suspendare de 4 ani din partea Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului (ITIA), în urma scandalului de dopaj în care a fost implicată. Sportiva din România a contestat decizia și s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv, iar la începutul lunii februarie a fost audiată la Lausanne.

În urma audierilor, TAS a decis reducerea suspendării inițiale, de la 4 ani la doar 9 luni. Astfel, Halep și-a ispășit pedeapsa în perioada octombrie 2022 - iulie 2023 și poate reveni în circuitul WTA.

"Juriul TAS a stabilit în unanimitate că perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de ITF trebuie redusă la o perioadă de ineligibilitate de nouă (9) luni începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat la 6 iulie 2023. Întrucât această perioadă a expirat înainte ca procedurile de apel să fie chiar depuse la TAS, Comisia TAS a considerat că este oportun să emită dispozitivul hotărârii arbitrale", a transmis Tribunalul de Arbitraj Sportiv, conform Euronews

În perioada suspendării, Simona Halep și-a pierdut locul în clasamentul WTA și va avea nevoie de un wild card pentru a putea participa la turneele din cadrul circuitului.

Comenteaza