Victorie confortabilă pentru CFR Cluj la debutul lui Marius Șumudică

Victorie confortabilă pentru CFR Cluj la debutul lui Marius Șumudică
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația din Gruia a reușit să se impună cu 3-1 în fața celor de la Borac Banja Luka, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor.

Campioana României a încercat să își impună jocul încă din primele minute și s-a instalat în jumătatea adversă. În minutul 10, “feroviarii” au primit penalty după un fault asupra lui Omrani. Deac a executat, a trimis în bară, însă balonul a ajuns la același Omrani, care a înscris cu un șut de la 16 m (11).

Deși au redus din turație, clujenii au continuat să pună presiune, iar cel de-al doilea gol a venit după aproape o jumătate de oră de joc. După o acțiune în flancul stâng de atac, Omrani i-a pasat din cădere lui Deac, care a trimis elegant pe lângă portarul advers și a majorat diferența (28).

În ultimul sfert de oră al reprizei a venit rândul lui Costache să se remarce. Mai întâi mijlocașul lateral a șutat bine din afara careului, însă Lakic a respins (32). Apoi, după o combinație rapidă în marginea careului campioanei Bosniei a rămas singur cu Lakic, a trimis pe lângă el, dar un fundaș a salvat de pe linia porții (39).

Păun putea și el marca în ultimele cinci minute din prima parte a jocului, dar a fost blocat de fiecare dată. Când jocul părea a fi la discreția elevilor lui Marius Șumudică, Moraitis a înscris în prelungirile reprizei, iar scorul pauzei în Gruia a fost 2-1.

CFR Cluj a început bine și actul secund, iar Sigurjonsson a avut prima ocazie la 13 minute de reluare. Două minute mai târziu, mijlocașul islandez a primit o pasă pe poziție viitoare de la Deac, și a înscris cu un șut la vinclu (60).

Imediat după gol, Marius Șumudică a schimbat liniile în ofensivă, însă “feroviarii” au pierdut din turație. Campioana României a preferat să temporizeze și să își conserve avantajul. Totuși, în minutul 83 Petrila putea înscrie golul al patrulea, însă a trimis puțin pe lângă vinclu, dintr-o poziție favorabilă.

În cele din urmă, CFR Cluj a reușit să se impună cu 3-1 în fața campioanei Bosniei Herzegovina, Borac Banja Luka și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în cel de-al doilea tur preliminar al Ligii Campionilor.

Comenteaza