Victoria, obiectivul celor de la U-BT în meciul cu ratiopharm Ulm: "Va trebui să jucăm foarte fizic și să ne folosim atuurile"

Victoria, obiectivul celor de la U-BT în meciul cu ratiopharm Ulm: "Va trebui să jucăm foarte fizic și să ne folosim atuurile"
| Foto: u-bt.basketball

Campioana României speră să obțină cea de-a cincea victorie stagională în Grupa B din EuroCup, împotriva deținătoarei titlului din Bundesliga.

După o victorie fără emoții la Galați, U-BT Cluj-Napoca are parte de un nou duel tare în cadrul competiției continentale. "Studenții" se duelează cu ratiopharm Ulm, echipa germană cu care s-au întâlnit și în sezonul precedent din EuroCup.

"Evident ne așteaptă un meci greu, vorbim de campioana Germaniei. E o echipă care și-a schimbat bună parte din componență față de anul trecut, dar au același antrenor, aceeași conducere și au o mentalitate extrem de puternică. Au început bine sezonul, au câștigat majoritatea meciurilor.

Sunt o echipă extrem de ofensivă, au cel mai bun atac din grupa noastră și cele mai multe pase decisive. Au shooteri buni, practic toți jucătorii lor pot arunca. Cred că va trebui să oprim această ofensivă, să jucăm foarte fizic și să ne folosim atuurile noastre. Așa vom reuși să câștigăm, ceea ce evident ne dorim. Vrem o nouă victorie în EuroCup și să ne bucurăm cu fanii după meci.

Noi avem a doua defensivă din EuroCup, dar statistica noastră ofensivă nu este atât de bună pe cât ne-am dori. Avem mult loc de îmbunătățire, avem jucători care pot juca împreună și pot marca mai multe puncte. Chiar și așa am reușit să câștigăm meciuri, ceea ce e îmbucurător. Ne dorim să fim mai buni în ofensivă și să ne menținem forța defensivă.

Nu cred că se pot face comparații față de sezonul trecut. Ei au păstrat 3-4 jucători din echipa de bază și noi la fel. Ce s-a adus pe lângă e, însă, total diferit. Cred că avem o echipă mai bună, cu potențial mai mare decât anul trecut.

Cred că și ei sunt mai buni, mai compleți, chiar dacă anul trecut au câștigat campionatul în Germania. Cred că rezultatele pozitive aduc lumea la sală. Vrem să ne mândrim la final de sezon că avem din nou cea mai mare medie de spectatori, deci așteptăm pe toată lumea și sperăm să îi bucurăm cu o victorie", a declarat antrenorul.

"Așa cum ne-a spus antrenorul, vom juca împotriva unei echipe bune. Au trecut deja câteva luni din sezon și noi încă ne construim relațiile de joc. Mergem într-o direcție bună, avem o defensivă bună și vom încerca să ne folosim de asta.

Va fi benefic dacă vom putea să reducem punctele marcate de ofensiva lor foarte bună. Fanii au o energie foarte bună, ne ajută. Mă bucur că jucăm în această sală și sper să vină cât mai mulți suporteri", a spus și Mareks Mejeris.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și ratiopharm Ulm se va disputa miercuri, de la 19:00.

Comenteaza