Veste bună pentru CFR. A primit licența pentru următorul campionat, acum așteaptă ieșirea din insolvență

Veste bună pentru CFR. A primit licența pentru următorul campionat, acum așteaptă ieșirea din insolvență
Federația Română de Fotbal a publicat, miercuri, lista echipelor care au primit licența pentru următorea ediție a Ligii 1. Printre ele se numără și CFR Cluj.

Alături de CFR au mai primit licența alte 18 cluburi, anunță site-ul federației. "Feroviarii" așteaptă acum și ieșirea din insolvență. Următorul termen se judecă vineri, 26 mai, la Cluj. În cazul unei decizii nefavorabile, elevii lui Vasile Miriuță nu vor putea participa în cupele europene din sezonul 2018-2019. Tot în aceeași stagiune intră în vigoare și noul regulament al Comisiei de Licențiere din cadrul FRF. Acesta prevede ca echipele aflate în insolvență să nu mai poată juca în Liga 1.

Comisia de Licențiere a respins, în schimb, solicitările celor de la FC Brașov și Olimpia Satu Mare (liga a doua). Motivul a fost lipsa documentației complete de licențiere, prevăzută în Regulamentul Național de licențiere a cluburilor și de fair-play financiar.

Aceeași comisie a dispus penalizarea cu 3, respectiv 6 puncte, a formațiilor Pandurii Târgu Jiu și ASA Târgu Mureș. Depunctările au venit ca urmare a încălcării criteriului financiar. Sancțiunile vor fi aplicate doar dacă cele două grupări rămân în Liga 1. Pandurii ocupă locul 4 cu două etape înainte de finalul play-out-ului, cu 26 puncte. ASA ocupă ultima poziție, cu 13 puncte, nemaiavând șanse de salvare de la retrogradare.

Cluburile care au primit licența pentru sezonul 2017-2018 din Liga 1: FC Viitorul, Steaua, Dinamo, CFR Cluj, CS Universitatea Craiova, Astra Giurgiu, CSM Politehnica Iași, Gaz Metan Mediaș, FC Voluntari, FC Botoșani, ACS Poli Timișoara, Concordia Chiajna, Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureș, Juventus București, Sepsi Sfântu Gheorghe, UTA Bătrâna Doamnă, CS Mioveni, Chindia Târgoviște (ultimele 5 din liga a doua)

Cluburile care nu au primit licența: FC Brașov, Olimpia Satu Mare 

Comenteaza