Veselovsky a rămas cu gândul la "U". "Spiritul acestei echipe va dăinui pentru totdeauna"

Veselovsky a rămas cu gândul la
La cei 31 ani ai săi, Robert Veselovsky se bate cu Nea Salamina pentru locurile fruntașe din Cipru. Cu toate acestea, goalkeeperul slovac a rămas și acum cu gândul la perioada în care a apărat buturile Universității Cluj și nu are nicio îndoială asupra revenirii "studenților" în fotbalul mare.

Deși e născut în Slovacia, Robert Veselovsky a cochetat în cea mai mare parte a carierei cu fotbalul nordic. A jucat de două ori la clubul danez Viborg, nume care ne duce cu gândul la fantastica echipă de handbal feminin din același oraș, și a avut ocazia de a-l avea ca și adversar pe Roy Carroll (fost mare portar la Wigan Athletic și Manchester United - n. red.).

Și cu toate că s-a perindat atâta vreme într-o lume cu totul diferită față de ceea ce vedem în Liga 1, portarul a rămas profund marcat de perioada în care a îmbrăcat tricoul "Șepcilor roșii". Cele două sezoane în "alb și negru" l-au transformat într-un adevărat idol pentru suporterii Universității Cluj.

Cum e atmosfera la actuala echipă ?

"Lucrurile sunt pe un făgaș bun. Echipa vrea să se califice în play-off, ceea ce înseamnă că trebuie să se situeze undeva în primele 6 poziții. Acum echipa se află la 2 puncte distanță de target. Vom avea 8 meciuri de jucat din prima parte a sezonului așa că lupta e deschisă", a declarat Veselovsky, pentru ZIUA de CLUJ.

Care sunt diferențele dintre fotbalul cipriot și cel din România?

"E dificil de zis. Pentru mine, ca jucător, diferența esențială o constituie partea cu călătoritul. Nu petrecem așa mult timp în autobuz sau hotel pentru că distanțele între orașele din Cipru nu sunt mari. Pe de altă parte, în România a trebuit să parcurgem chiar și şapte ore cu autobuzul pentru a merge la un meci în Iași, de exemplu", a spus acesta.

Ai jucat doi ani la "U" Cluj. Cum a fost această experiență pentru tine ?

"Au fost 2 ani grozavi. Am întâlnit o mulțime de oameni minunați, fanii au fost extraordinari, întotdeauna au suținut echipa, scandând mereu, indiferent de scor. Am avut și momente memorabile precum victoria împotriva CFR-ului, la ei acasă, sau calificarea în finala Cupei României. Cu excepția banilor și a dificultăților financiare din ultima vreme, pot spune că a fost una dintre cele mai bune perioade din cariera mea".

”NU AM NICIO ÎNDOIALĂ CĂ ECHIPA VA PROMOVA ÎN ACEST SEZON”

"U" Cluj a fost nevoită să o ia de la 0, din Liga a IV-a. Cum vezi această situație ?

"Odată cu plecarea lui Florian Walter era clar că falimentul e doar o chestiune de timp. Era firesc ca echipa să o ia de la capăt și până acum a făcut o treabă foarte bună. Nu am nicio îndoială asupra promovării echipei în acest sezon".

Ai evoluat în trecut în Suedia, Norvegia și Danemarca. Ce poți să-mi despre nivelul de acolo ?

"E o lume diferită atunci cand vine vorba de a juca profesionist, atât din perspectiva jucătorilor, cât și a cluburilor. Nivelul de atunci era grozav. De asemenea, am avut norocul să întâlnesc un nume greu ca Roy Caroll, fost portar la Manchester United. A jucat la Odense (prima ligă daneză - n. red.)".

Ce jucător te-a inspirat cel mai mult de-a lungul carierei ?

"E greu să zic doar câteva nume, sunt o mulțime de jucători care m-au inspirat. Dar, ca să răspund totuși la întrebare, îi voi numi pe Razak Pimpong și "Ema" Dolha".

Care sunt obiectivele tale din acest sezon ?

"Ei bine, să ajung în primele șase cu Nea Salamina, iar eu și familia mea să fim sănătoși. Asta e cel mai important pentru mine - să fiu sănătos".

”SPIRITUL UNIVERSITĂȚII VA DĂINUI PENTRU TOTDEAUNA”

Ai reveni la "U" Cluj?

"Cu siguranță".

Ce mesaj ai pentru fanii de la Cluj ?

"Să joc în fața fanilor "U" Cluj a fost ceva extraordinar pentru mine. Vreau să le transmit să rămână devotați pasiunii lor, să susțină echipa indiferent de scor ori de situația de pe teren - așa cum au făcut-o întotdeauna - și să aducă mai mulți oameni în tribune. Fanii sunt ambasadorii echipei, sunt parte din istoria clubului și prin ei oricine poate afla de spiritul "U" Cluj. Iar spiritul Universității va dăinui pentru totdeauna, sunt sigur de asta", a încheiat slovacul.

Robert Veselovsky și-a început cariera în 1992, la Nitra (Slovacia), unde a petrecut 11 sezoane. De-a lungul timpului, goalkeeperul de 31 ani a mai trecut pe la FC Slovacko (2003-2005), Slovan Bratislava (2004-2005), Osters (Suedia, 2006-2008), Viborg (Danemarca/ 2008), Haugesund (Norvegia, 2008), Viborg (2009-2011), AC Horsens (Danemarca, 2012-2013), "U" Cluj (2013-2015), Mlada Boleslav (Cehia, 2015-2016) și Nea Salamina (Cipru, 2016 - prezent).

49 apariții a strâns Veselovsky pentru "U" Cluj între 2013 și 2015.

În 2015 s-a calificat cu "studenții" în finala Cupei României, după ce a trecut în semifinale de rivala CFR. 

Comenteaza