Vară fierbinte pentru CFR. Cine va fi noul antrenor, ce jucători pleacă + două transferuri pentru Champions League

Vară fierbinte pentru CFR. Cine va fi noul antrenor, ce jucători pleacă + două transferuri pentru Champions League

Echipa feroviară s-a despărţit luni de Dan Petrescu, antrenorul care a adus titlul în Gruia. Succesul din campionat i-a garantat lui Iuliu Mureşan încă un an la echipă, după ce conducerea se pregătea să îi arate uşa în cazul în care CFR s-ar fi înclinat în faţa FCSB-ului. 

Preşedintele celor de la CFR a confirmat că prima alegere pentru urmaşul lui Dan Petrescu e Edward Iordănescu.

"Este posibil ca Edi să fie noul antrenor. Este un tehnician foarte bun, riguros. Are valoare.  Dar oficial nu se poate face nimic. Încă nu am reziliat contractul cu Dan Petrescu. El este încă în vacanță și va veni în câteva zile. Ne voi întâlni și ne va zice ce a decis. Dacă pleacă, va trebui să reziliem contractul. Noi încă nu putem semna cu niciun antrenor. Noi am mai schimbat antrenori. Nu moare nimeni din asta. Vom alege foarte bine pentru a continua pe drumul început.  Noi avem o listă de transferuri gata făcută. Sunt jucători pe placul oricărui antrenor. Sunt jucători buni", a spus Iuliu Mureșan la Digi Sport. 

PLEACĂ PETRESCU CU JUCĂTORI DE LA CFR

Dan Petrescu ar vrea să ia în China câţiva jucători pe care i-a antrenat la Cluj, dar e nevoit să se despartă de cel puţin unul dintre străinii din lotul noii sale echipe.

"El s-a îndrăgostit de jucătorii de la CFR. Ar vrea să ia 5-6 dacă s-ar putea. Dar el are 4 străini în lot. Ulterior, dacă va renunţa la aceia, probabil că va aduce pe cineva. El s-a ataşat foarte mult de jucătorii noştri", a declarat directorul sportiv al lui CFR, Bogdan Mara, la Digi Sport

În acest moment, cei patru jucători străini din lotul lui Guizhou Hengfeng, noul club al lui Dan Petrescu, sunt olandezul Tjaronn Chery (mijlocaş, 30 de ani), spaniolul Mario Suarez (mijlocaş, 31 de ani), gambianul Bubacarr Trawally (atacant, 23 de ani) şi croatul Nikica Jelavic (atacant, 32 de ani). După 11 etape, Guizhou Hengfeng este pe ultimul loc în China, cu doar 4 puncte.

DOUĂ TRANSFERURI PENTRU CHAMPIONS LEAGUE

Proaspăta campioană se întărește pentru Champions League, însă plecarea lui Dan Petrescu a blocat transferurile. Feroviarii aşteaptă să discute cu viitorul antrenor, înainte de a face primele transferuri și a decide cine părăsește lotul.

Conducerea campioanei s-ar fi înțeles deja cu doi fotbaliști din Liga 1, ambii mijlocași. Este vorba de Silviu Balaure și de Alexandru Cicâldău, însă viitorul antrenor este cel care va decide soarta transferurilor. Dacă în Gruia va sosi Edward Iordănescu, transferurile ar putea primi undă verde şi de pe banca tehnică. Iordănescu l-a mai antrenat pe Silviu Balaure la Astra Giurgiu. În ultimul sezon, fotbalistul a îmbrăcat de 38 de ori tricoul giurgiuvenilor, reuşind 9 goluri.

Cel de-al doilea transfer e de la Viitorul lui Hagi. Cicâldău are deja două selecții în Naţională, are tot 38 de meciuri jucate în sezonul trecut de LIga 1 şi un gol marcat.

CINE PLEACĂ?

La capitolul plecări s-ar putea regăsi jucători străini al căror salariu nu se justifică prin prisma contribuției pe care au avut-o la câștigarea titlului, dar și câțiva fotbaliști români care nu intră în planurile de Champions League ale conducătorilor din Gruia.

Comenteaza