Universitatea Cluj se duelează azi cu Oțelul Galați pentru un loc în finala Cupei României

Universitatea Cluj se duelează azi cu Oțelul Galați pentru un loc în finala Cupei României
| Foto: FC Universitatea Cluj

Învingătoarea dintre cele două formații va întâlni în ultimul act surpriza competiției, Corvinul Hunedoara, echipă din Liga a 2-a.

Pentru a 12-a oară în istorie și pentru a doua oară consecutiv, Universitatea Cluj se află în semifinalele Cupei României. "Studenții" se luptă cu Oțelul Galați pentru a repeta performanța de anul trecut, când au jucat în ultimul act.

Duelul din această seară va fi al treilea între clujeni și gălățeni în Cupa României, precendetele având loc de fiecare dată în faza optimilor de finală. Primul joc a fost în sezonul 1971-1972 și s-a încheiat la egalitate, 0-0, iar Oțelul s-a calificat grație regulii aflate atunci în vigoare, care spunea că în caz de scor egal, formația din eșalonul inferior avansează în următorul tur.

A urmat apoi întâlnirea din stagiunea 2004-2005, când jocul s-a încheiat tot cu o remiză, 1-1, iar gălățenii s-au calificat în urma loviturilor de departajare. Mai mult, Universitatea Cluj nu a mai învins la Galați din 2013, când Adrian Borza și Bogdan Apostu aduceau un succes cu 2-0.

Ambele echipe au început competiția în faza play-off-ului, iar Oțelul a trecut de FC Bacău (3-1), în grupe a întâlnit SCM Zalău (4-1), FCSB (1-1) și Dinamo (3-3), iar în sferturi a învins CS U Craiova (1-0) după prelungiri. În schimb, "U" Cluj a câștigat împotriva Ceahlăului Piatra Neamț (4-2), în grupe a întâlnit Steaua (3-1), CFR (1-1) și FC Botoșani (4-0), iar în sferturi a trecut de Hermannstadt (1-0).

Partida dintre Universitatea Cluj și Oțelul Galați, din semifinalele Cupei României este programată astăzi, de la 20:30. Radu Petrescu a fost delegat la centru pentru acest meci, iar de la margini va fi ajutat de Radu Ghinguleac și Alexandru Filip. În camera VAR se vor afla Viorel Flueran și Horia Mladinovici.

Comenteaza